Martial: Pocsék volt az Eb-m

A Manchester United francia csatára, Anthony Martial 'pocséknak' nevezte saját szempontjából a 2016-os, hazai rendezésû Európa-bajnokságot.


A 20 éves játékos mindössze egy mérkõzésen lépett pályára kezdõként Franciaországban, amikor 2-0-ra legyõzték Albániát, ám gyengébb produkciója okán már a félidõben Paul Pogba váltotta csereként.

 

Martial a Les Bleus következõ négy mérkõzését, sorrendben Svájc, Írország, Izland és Németország ellen, csak a kispadról nézhette végig, majd a Portugália ellen 1-0-ra elveszített döntõben a hosszabbítás 110. percében kapott újra bizonyítási lehetõséget csereként.

 

Képtelen volt újra azt a formáját hozni, amellyel az elõzõ szezonban kulcsjátékossá vált az Old Traffordon, Martial pedig elismerte, elsõ Premier League-ben töltött szezonja teljes mértékben leszívta az energiáit.

 

"Nagyon nehéz, inkább pocsék Európa-bajnokság volt ez nekem - nem sikerült gyõznünk a döntõben, én pedig végig a kispadon ültem" - kezdte Martial egy francia tv-társaságnak.

 

"Még fiatal vagyok, ilyen elõfordul. Ebbõl is tanulni fogok."

 

"Ez volt az elsõ olyan szezon, hogy ennyit játszottam a klubcsapatomban, de ez nem lehet kifogás. Jobbnak kellett volna lennem."

 

 

A francia válogatott szövetségi-kapitánya, Didier Deschamps korábban elárulta, Martial Eb-n nyújtott produkciója nem az volt, amiben reménykedett a játékos kapcsán, de szerinte egy ilyen korú játékosnál normális, hogy hullámzó a teljesítménye.

 

"Õ volt a legelégedetlenebb saját magával. Beszéltem Anthonyval az Európa-bajnokságról" - tette hozzá.

 

"Kifáradtan érkezett meg akkor, mert nagyon hosszúra nyúlt szezonja volt. Õ egy fiatal játékos; át kell esnie ilyen pillanatokon is."

 

"Többet várt az Európa-bajnokságtól, ahogyan én is vele kapcsolatban. De a dolgok nem ennyire egyszerûek. Tanulnia kell ebbõl a fejlõdése érdekében."

 

Deschamps a csütörtöki, Olaszország elleni felkészülési mérkõzésen ismét a kezdõcsapatba jelölte Martialt, aki nem is maradt hálátlan, és õ szerezte meg a vezetõgólt, a végül 3-1-es francia gyõzelemmel végzõdõ összecsapáson.

 

Martial manchesteri csapattársa, Paul Pogba keresztlabdáját váltotta gólra, amelyet követõen elárulta, fellélegzett, hogy sikerült megszereznie elsõ gólját a szezonban, illetve 13. válogatott mérkõzésén.

 

"13 mérkõzés óta erre vártam" - mondta Martial.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!