A United derbi-hõsei: Eric Cantona

A várva várt Manchester United - Manchester City összecsapás elõtt felelevenítünk tíz derbi-hõst a United elmúlt 60 évébõl. Most Eric Cantona City elleni 1994-es hazai góljait elevenítjük fel a Premier League és FA-kupa gyõztes évbõl.


Eric Cantona - Old Trafford, 1994. április 23-a
Manchester United 2-0 Manchester City


Cantona gyakorlatilag hibátlan rekorddal rendelkezett és gólt is szerzett minden City elleni, kezdõként lejátszott mérkõzésén, így hamar a kékek mumusává vált, és talán soha nem volt fontosabb a hozzájárulása, mint az 1994-es szezonban, amikor a United Premier League elsõségre és FA-kupa gyõzelemre tört.

 

 

 


A francia - aki két korábbi találkozóján egyaránt a kiállítás sorsára jutott - egy öt mérkõzéses eltiltásról visszatérve nyugtatta le stílusosan a kedélyeket. Miután a Maine Roadon ebben a szezonban egy izgalmas, 3-2-es, gyõztes mérkõzésen kétszer betalált, Cantona hidegvérrel szerzett két találatot az elsõ félidõ utolsó öt percében, mellyel visszaterelte a Unitedet a megfelelõ útjára, ahol a klub elõször készült duplázni.

Ahogy Sir Alex Ferguson rámutatott: "Nem számít a mérkõzés tempója, megvan a képessége, hogy összeszedje magát. Soha nem kell sietnie, és ez a Premier League forgatagában szinte felér egy csodával."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!