A United derbi-hõsei: Edwin van der Sar

A várva várt Manchester United - Manchester City összecsapás elõtt felelevenítünk tíz derbi-hõst a United elmúlt 60 évébõl. Most a legendás holland kapus elõtt tisztelgünk, aki nagyban hozzájárult a United 16. bajnoki címéhez.


Edwin van der Sar - City of Manchester Stadium, 2007. május 5-e
Manchester City 0-1 Manchester United


A 2006/07-es bajnoki címhez közeledve a United ígéretes fiatalokkal felállva a bajnoki cím esélyeseként lépett pályára a City otthonában, miközben a házigazda saját stadionjában már négy hónapja gólképtelen volt.

 

 


A mérkõzés fõbb momentumai közé két tizenegyes tartozott a napsütötte délutánon, Cristiano Ronaldo a Unitednek ítélt büntetõt értékesítette, ezzel elõnyhöz juttatva a bajnokaspiránst, majd Darius Vassell elõtt adódott lehetõség, hogy kiegyenlítsen a második félidõ kései szakaszában.

A hõsiesen védõ Edwin van der Sar egész pontosan hosszú lábainak köszönhetõen Darius Vassell erõteljes büntetõjét kivédte, mellyel megõrizte a United elõnyét és a bajnoki cím karnyújtásnyira került. A holland játékos a következõ napon egy családi kirándulással ajándékozta meg magát a Knowsley Safari Parkban, így nem láthatta a Chelsea Arsenal elleni mérkõzését, mely döntõnek bizonyult. "Az emberek megismertek és azt üvöltötték: 'döntetlent játszottak!', emlékezett vissza Van der Sar, "így tudtam meg, hogy bajnokok lettünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!