Martial elõtt Mkhitaryan példája kell hogy lebegjen

José Mourinho azt javasolja Anthony Martialnak, hogy kövesse Henrikh Mkhitaryan példáját abban, miként verekedje vissza magát a Manchester United kezdõcsapatába.


Martial hamar kikerült José Mourinho regnálása alatt a biztos kezdõk körébõl, miután szezonbeli 11 Premier League-beli fellépésébõl négyszer csak csereként kapott lehetõséget.

 

Mindazonáltal a Vörös Ördögök menedzsere nem tervezi a 21 éves francia támadó eladását, akit több klubbal is szóbahoztak, amelyekhez januárban kölcsönbe igazolhatna.

 

"Anthony még nagyon-nagyon fiatal. Az emberek ezt elfelejtik, a Manchester United az elõzõ szezonban pedig teljesen másként játszott. Alapvetõen inkább csatárként játszott" - kezdte a portugál szakember.

 

"A csapat játékában rengeteg volt a passzív labdatartás, amikor csak arra vártak, hogy az üres területre bejátszhassák a labdát, ahova majd érkezik Anthony, aki gólt szerez belõle. Ez a szezon sokkal nehezebb. Kis idõre van szüksége, hogy fejlõdjön."

 

 

Korábban az örmény nyári igazolás, Mkhitaryan se tudott magának játéklehetõséget kivívni a felnõtt csapatnál, mostanra azonban csapata húzóemberévé vált, miután legutóbbi három mérkõzésén háromszor is eredményes tudott lenni, köztük a Boxing Dayen aratott gyõzelem során egy parádés találattal, amelyet sokan a szezon góljának tartanak már most.

 

"Minden játékos más. Ebben a szezonban már volt egy olyan esetem, amely sokkal nehezebb volt, mint Anthonyé - Mkhitaryannal" - tette hozá Mourinho.

 

"Mkhitaryan teljesen nyitott volt, és megértette a különbséget, amely a korábbi edzõi és közöttem van."

 

"Van különbség a Premier League elvárásai, és az ukrán bajnokság, illetve a Bundesliga között - mindegyikben különbözõ játékfilozófia uralkodik."

 

"Õ pedig rengeteget dolgozott a labda nélkül, és ez itt a kulcs ahhoz, hogy a kívánt szintet elérd."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!