Zlatan: Pogbanak bírnia kell a nyomást

Zlatan Ibrahimovic figyelmeztette Paul Pogbat, hogy meg kell tanulnia együtt élni a rá nehezedõ nyomással, ha a világ egyik legjobb játékosává akar válni.


Pogba, aki a futball világának legdrágább igazolása, igencsak felejthetõ délutánt produkált vasárnap az Old Traffordon a Liverpool ellen 1-1-re végzõdött rangadón, amely során még egy tizenegyest is összehozott kezezésével.

 

Nagy várakozások elõzték meg a francia középpályás játékát a mérkõzés elõtt, miután az utóbbi idõben parádés formának örvendett, és bár a Mersey-partiak ellen nem sikerült a felé fennálló várakozásoknak megfelelnie, Ibrahimovic hiszi, hogy fiatal csapattársa tanulni fog a tapasztaltakból.

 

"A nyomás olyan dolog, amelyet én élvezek" - kezdte Ibrahimovic.

 

"Nem tudom, hogy Paul személyesen erre tudna-e válaszolni. De szerintem õ is szereti az ilyen helyzeteket, mert nyomás nélkül nem maradhatnánk talpon a legmagasabb szinten."

 

"Ha a klasszisok között akarsz játszani, akkor 24 órás nyomást kell elviselned, ha pedig jól, vagy még jobban játszol, akkor a nyomás is egyre csak nõ."

 

"Ebbõl sokat lehet tanulni, de ezzel együtt kezelnünk is kell, mert a topjátékosok közé tartozunk. Paul igazán top játékos, ezzel pedig együtt jár a nyomás is."

 

 

Pogba az õsi rivális elenni rangadó elõtt lett az elsõ Premier League játékos, aki saját emojit kapott a Twitteren, a mérkõzés folyamán pedig a reklámtáblákról is folyamatosan ez köszönt vissza.

 

Felmerültek olyan kérdések, miszerint Pogba játékát gyakorlatilag megsemmisítették a Liverpool játékosai, Ibrahimovic szerint azonban csapattársának gyengébb hatásfokára praktikus magyarázat van.

 

Amikor arról kérdezték, a Twitter emojiról szóló reklámok túlzottan is nagy terhet raktak az Eb-ezüstérmes vállára, Ibra így felelt:

"Szerintem manapság ilyen a futball. A közösségi médián keresztül a média is rákészül az adott mérkõzésekre."

 

"Amikor én kezdtem futballozni, még nem voltak közösségi oldalak, vagy ehhez hasonló dolgok. De mára ez már a játék részévé lett. Mi a túl sok, és mi a túl kevés? Mi nem tudjuk. Mi csak követjük az eseményeket. Profik vagyunk, úgy edzünk, ahogyan máskor is, és minden tõlünk telhetõt megteszünk az adott mérkõzésen."

 

"Paul számára vasárnap más volt a mérkõzés. Nem tudtuk a tiszta játékunkat nyújtani, sokkal direktebb stílusra volt szükség, amiben a lehetõ leggyorsabban kellett átjutnunk a Liverpool középpályáján. Olyan nyomás alá helyeztek ott minket, ami nagyon nehézzé tette a játékunkat."

 

"Nehéz volt. És ugyanez volt jellemzõ az idei elsõ ellenük játszott meccsünkre is. A társaim azt mondták, hogy minden 'Pool elleni meccs hasonló."

 

Ibrahimovic ihletett formának örvend a Manchester United színeiben, és jelenleg holtversenyben vezeti a Premier League góllövõlistáját 14-14 góllal a Chelsea-s Diego Costaval, illetve az Arsenalos Alexis Sanchezzel.

 

 

"A körülöttem lévõ nyomás össze sem hasonlítható azzal a nyomással, amelyet én teszek saját magamra."

 

"Nem tökéletes, hanem még annál is tökéletesebb akarok lenni minden egyes mérkõzésen, de még az edzéseken is. Nem vagyok boldog, ha nem gyõztes csapat tagja vagyok az edzésen, akkor el lehet képzelni, mit érzek egy tétmérkõzésen."

 

"Ez az a fajta nyomás, amelyet én helyezek a saját magam vállára, így viszont mindennapossá válik ezáltal számomra."

 

"Hatalmas a saját magam felé támasztott nyomás. Nem vagyok elégedett, amíg meg nem kapom azt, amit akarok. Én pedig gyõzni akarok."

 

A vasárnapi eredmény véget vetett a United hat bajnoki mérkõzéses gyõzelmi szériájának, és továbbra is csak hatodikak a tabellán, immáron 12 pontos hátrányból követve a listavezetõ Chelsea-t.

 

Ibrahimovic azonban magabiztos azt illetõen, hogy a United elég jól játszik ahhoz, hogy csökkentse hátrányát a top négy csapathoz képest, a szezon elsõ felében jellemzõ frusztráló hazai döntetleneken, amelyek okán José Mourinhonak elég sok dolga akadt, azonban még õ se tudta túltenni magát.

 

"Természetesen most már nagyon kis mértékben van csak lehetõség a hibára."

 

"Képzeljük el, mi lett volna, ha azok a pontok, amiket otthon hullajtottunk, most a nevünk mellett lennének? Hatalmas lenne a különbség. De rendben, megfizettünk ezekért a kihagyásokért."

 

"Olyan hátrányt szedtünk össze, ami már távolságnak nevezhetõ, de azóta közeledni tudtunk. Öt pontra van tõlünk a második helyezett, a Chelsea pedig tizenkettõre. Ott vagyunk a nyakukon, csak arra várunk, hogy a többiek hibázzanak."

 

"Fantasztikus eredmény lett volna, ha nyerni tudtunk volna a Liverpool ellen, de be kellett érnünk döntetlennel, úgyhogy most meglátjuk, mi lesz a többi csapattal."

 

"Remélhetõleg õk is hibáznak majd és meglesznek a saját hullámvölgyeik, mert mi már átestünk ilyenen. Nekünk folyamatosan gyõznünk kell és ugyanazt kell tennünk, amit eddig. Nagy önbizalom dolgozik most bennünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!