Pogba a Barca sztárjaival van egy szinten

A Manchester United menedzsere, José Mourinho kijelentette, Paul Pogba "ugyanahhoz a szinthez tartozik", mint a Real Madrid és a Barcelona klasszisai.


A Vörös Ördögök elsõ vereségüket szenvedték el felkészülési túrájuk során szerdán a Barcelona ellenében, köszönhetõen Neymar elsõ félidei találatának Washington DC-ben, azt követõen, hogy vasárnap tizenegyesekkel legyõzték a Bajnokok Ligája címvédõ Real Madridot.

 

A katalánok elleni mérkõzést követõ sajtótájékoztatóján a csapat menedzserét a nyári túra ellenfeleinek minõségérõl kérdezték. Bár Mourinho elismerte, "gyönyörû" volt az oldalvonal mellõl nézni a Barca sztárjainak játékát, különleges dicséretben részesítette játékosát, Paul Pogbát.

 

"Messibõl és Neymarból csak egy van a világon, nincs még egy hozzájuk fogható" - kezdte.

 

"Suarezre, Iniestara, Piquere, Ronaldora, Modricra, Bale-re és Toni Kroosra ugyanez igaz, nincs még egy belõlük. Úgyhogy õk nem is tudnak két klubnál játszani, csak egynél."

 

 

"Így mi sem tudhatjuk a sorainkban õket. Õk a jelenlegi klubjukhoz tartoznak. Dolgozhatsz keményen azon, hogy a csapatodat taktikailag vagy egyénileg fejleszd, de vannak különleges játékosok, a természet ellen pedig semmit se tehetsz. Az éles meccseken az ember megpróbálja kompenzálni a minõségbeli különbségeket bizonyos taktikai szervezettséggel, amellyel meg is lehet nyerni a mérkõzést."

 

"A futballban lehetséges, hogy egy csapat összességében jobbnak bizonyuljon, mint az ellenfél bizonyos csapatrészei. De azok a részek lenyûgözõek tudnak lenni. A Barcelona kapcsolata a labdával egészen lenyûgözõ. Érvelhetünk a terület elfoglalása, a taktika és a különbözõ csapategységek mellett, még mindig a játékosaik kapcsolata a labdával a legfontosabb játékelemük."

 

"Még egy olyan, az ellenfél kispadján ülõ embernek is szemet gyönyörködtetõ látvány az, ahogyan bánnak a labdával. Ma az egyik játékosom, Paul Pogba is ezen a szinten mozgott. Megmutatta, hogy ehhez a szinthez tartozik."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!