Működik Mourinho taktikája Martialnál

A Manchester United támadója, Anthony Martial szerint José Mourinho atyáskodása és vasszigora alaposan hozzájárult ahhoz, hogy a pályán kiváló teljesítményt tudjon nyújtani ebben a szezonban.


A 21 éves egykori AS Monaco játékos kezdőként és csereként is letudta nyűgözni a szurkolókat idén, hat gólja mellé ugyanis ugyanennyi asszisztot is jegyez minden sorozatot figyelembe véve eddigi 16 lejátszott mérkőzésén.

 

Martial elismerésre méltó formája egy Didier Deschamps-tól kapott francia válogatott behívóban manifesztálódott a hónap elején, kedden este pedig egy parádés gólpasszal hálálta meg a belé vetett bizalmat Alexandre Lacazette-nek a világbajnoki címvédő Németország elleni 2-2-es döntetlen alkalmával.

 

Lenyűgöző módon ezután a mérkőzés után látott napvilágot az a statisztika, miszerint klub és válogatott szinten Martial minden 58. percben részt vesz egy gól létrejöttében, ami egyértelműen rávilágít kreatív képességei virágzására.

 

Emellett pedig azt a változást is jól mutatja, amelyen átment az előző, sokszor nagyon nehéz szezont követően, ahol 42 mérkőzésen csak nyolc alkalommal tudott eredményes lenni.

 

A Premier League Productions számára adott interjúban az egyre érettebb Martial egyetértett azzal, hogy José Mourinho vele való "keménykezűsége" meghozta a várt hatást, és ebben a szezonban képes mérkőzést befolyásoló teljesítményt nyújtani.

 

 

"Mindannyiunkkal nagyon kemény, így velem is, ez nem is lehet kérdéses" - kezdte Anthony.

 

"Tudom, hogy mindezt az én érdekemben teszi, de emellett azzal is tisztában vagyok, hogy személyesen nagyon kedvel engem, úgyhogy nem valamilyen negatív okból várja el  tőlem a figyelmet. Természetesen mindannyiunknak az a célja, hogy minden egyes edzésen bizonyítani tudjuk azt neki, hogy képesek vagyunk bármikor pályára lépni, én pedig abban reménykedek, hogy erre mindig lehetőségem is lesz."

 

"Kezdetben nem igazán ismertük ki egymást, de az idő múlásával egyre többet tudtunk meg a másikról. Ismeri az erősségeimet és a gyengeségeimet egyaránt, de végeredményben az a legfontosabb, hogy tanuljak és a lehető legjobb tudásom szerint játsszak hétről-hétre az irányítása alatt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!