Pogba nem agonizál eltiltásán

Paul Pogba visszautasította, hogy piros lapján sajnálkozzon, amely értelmében vasárnap kihagyni kényszerül a Manchester City elleni szuper rangadót, és inkább megpróbálja energiáit Manchester Unitedes csapattársaihoz átcsatornázni.


A briliáns formának örvendő középpályást egy Hector Bellerin ellen elkövetett szabálytalanságért állították ki az Arsenal ellen, és bár a CSZKA Moszkva ellen kedden este csapata segítségére lehetett a Bajnokok Ligájában, a hétvégén megkezdi három mérkőzéses eltiltása letöltését.

 

Ennek ellenére a francia válogatott játékos hisz benne, hogy pozitív mentalitásával így is a Vörös Ördögök öltözőjének segítségére lehet annak elérésében, hogy Pep Guardiola együttesének első legyőzői legyenek a szezon során.

 

"A United és a City egymás elleni mérkőzései mindig is nagy-nagy derbik voltak" - kezdte Pogba.

 

"Egy város, két klub. Mindenki tudja, hogy ilyen esetekben milyen hangulat uralkodik, szóval nem kell elmondanom, mi fog történni."

 

"Hihetetlen hangulatra van kilátás a stadionban, ahol nagy csapatok nagy játékosai csapnak össze, úgyhogy ez az a mérkőzés lesz, amelyen mindenki játszani akar."

 

"Sajnos én nem leszek közöttük, de ott leszek mellettük, hogy a mentalitásommal segítsem a csapatot. Ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzésen győzni tudj, mindent bele kell adnod. Támadásban és védekezésben a maximumra van szükség."

 

"Ha megvan rá az esélyed, akkor el kell döntened a mérkőzés kimenetelét, mert ők a City, akik szintén tele vannak minőségi játékosokkal a támadósorban, és erre ők is képesek lehetnek bármely pillanatban."

 

"Nem ok nélkül állnak az első helyen, hiszen a szezon kezdete óta remekelnek. Folyamatosan nyernek, egyetlen mérkőzést se veszítettek a szezon során és természetesen mentalitásukban is nagyon erősek. Mentálisan ugyanolyan jónak kell lennünk, mint amilyenek ők."

 

"Ott kell lennem a csapat mellett, hogy mentálisan segíteni tudjam őket, és remélhetőleg ez így is lesz. Maximálisan megbízom a csapatban. Még ha nem is leszek ott velük a pályán, a mérkőzést nézni fogom, megpróbálok pozitív energiákat átadni nekik és remélhetőleg ez elég lesz a győzelemhez."

 

 

Pogba elismerte a City elleni győzelem begyűjtésének szükségességét, miután a városi rivális jelenleg nyolc egységnyi előnnyel rendelkezik előttük, és a fogadóirodák szerint mindennél nagyobb esélyük van arra, hogy májusban ők emelhessék újra a magasba a bajnoki címért járó trófeát.

 

"Győzni akarunk" - tette hozzá.

 

"Emellett győznünk is kell. De nekik ugyanúgy szükségük van a sikerre, mert tudják, hogy mögöttük vagyunk és azon vagyunk, hogy felzárkózzunk minél jobban."

 

"Jelenleg nyolc pont a hátrányunk, szóval ilyen lemaradással nem tudunk bajnokságot nyerni. Továbbra is hátrányban vagyunk. De ha nem hinnék abban, hogy innen is képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot, akkor azonnal felhagynék a futballal."

 

A United rekordigazolása most először érintette a Bellerin elleni belépőjének témáját, amelyet követően Andre Marriner játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel számára az Emirates Stadiumban múlt szombaton.

 

"Nem igazán beszéltem erről a mérkőzést követően, mert nem volt időm rá."

 

"De ismerem Hectort már elég rég óta és soha nem csinálnék ellene ilyet. Balszerencsémre, azt hittem, hogy ő is odateszi majd a lábát, de mivel nem így volt, ezért az hátrányos helyzetbe hozott engem, és így alakult."

 

"Nagyon csúnyán nézett ki, de nem ez volt a szándékom. Ők hozzák a döntéseket, így a játékvezető kiállított, ilyen a futball. Nagyon csalódott voltam, mert én tényleg segíteni akartam a csapatot és ott akartam lenni a derbin."

 

"Mi mindannyian azért futballozunk, hogy az ilyen mérkőzéseken részt vehessünk, és balszerencsémre én most ezen nem fogok. Ilyen a végzet. Azért használom a 'végzet' kifejezést, mert nem tudok visszamenni a múltba. Az embernek a jövőre és a jelenre is gondolnia kell, de a jelen után mindig újra a jövő jön előtérbe."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 16. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!