Ifi BL: United 1-0 CSKA

A Manchester United U19-es csapata Joshua Bohui korai büntetőgóljával legyőzte a CSKA Moszkva csapatát.


Nicky Butt csapata tét nélkül várhatta az összecsapást, ugyanis a korábban lejátszott találkozón a Basel és a Benfica 0-0-s döntetlent játszott, így a Vörös Ördögök az eredménytől függetlenül a csoport második helyén zártak, ami azt jelenti, hogy egy plusz mérkőzést kell játszaniuk a legjobb 16 közé jutásért.

 

A hazaiak hamar bekezdtek, és már a mérkőzés korai szakaszában veszélyesnek tűntek. Tahith Chong és Aiden Barlow szép összjátéka után Lee O’Connor adta be a labdát, de Bohui nem tudta kapura fejelni a labdát.

 

Pillanatokkal később a Bohui ugratta ki Chongot – akinek ez volt az első UEFA Ifjúsági Liga mérkőzése a sérülés okozta kihagyás miatt -, aki egy az egyben vihette a kapusra, Nikolai Zirikovra a labdát, azonban a hálóőr szabálytalankodott vele szemben. Robert Hennessey játékvezető a büntetőpontra mutatott, a pontrúgást pedig Bohui értékesítette.

 

A United nem vett vissza a nyomásból, Angel Gomes is Chongot ugratta ki egy szép átadással, azonban Zirikov az egyensúlyát elvesztve még egy kézzel hárítani tudott. Bohui is egy az egy ellen vihette a labdát, miután a bal bekk Ethan Laird külsővel indította, Zirikov azonban újra hárítani tudott.

 

 

Indy Boonen beadását Maksim Eleev tisztázta Bohui előle, miközben a hazaiak továbbra is próbálták darabokra szedni az orosz csapatot. Azonban Ruslan Fischenko tornásztatta meg Alex Fojticeket, majd az első fél óra végén Gomes sántikált le a pályáról.

 

A szünetet követően Chong játszotta helyzetbe Bohuit, azonban a vendégek kezdtek el nagyobb veszélyt jelenteni. Fojticek hárította Nikita Matskharashvili szabadrúgását, majd egy újabb vetődésnek köszönhetően a kipattanóból sem lett gól.

 

Azonban a United visszavette az irányítást, Ethan Hamilton távoli lövését fogta Zirikov, majd Barlow kanalazta kapura Nishan Burkart beadását. Válaszként Tiknizyan dolgoztatta meg Fojticeket.

 

Rejtély, hogy nem sikerült 5 perccel a lefújás előtt megszerezni a második gólt, amikor a remekül játszó Laird játszotta meg Hamiltont. Zirikov védte az erős lövést, Boonen ismétlése megpattant, így nem sikerült Burkartnak bepiszkálnia a labdát a kapuba.

 

A drámai végjáték során úgy tűnt, hogy Tiknizyan kiegyenlít, azonban Fojticek egy újabb első osztályú védéssel húzta le a rolót.

 

UEFA Ifjúsági Liga, A csoport | Leigh Sports Village | Gólszerző: Bohui 13 (büntető)

 

United: Fojticek; O'Connor, Warren, Ercolani, Laird; Chong (Burkart 67), Hamilton, Barlow, Boonen; Gomes (Garner 31); Bohui.

Nem használt cserék: Moutha-Sebtaoui, Barrett, Kenyon, Sang, Baars.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!