Pardew: Mourinho egy győztes

Alan Pardew szerint a Manchester United menedzsere, José Mourinho olyan győztes mentalitással rendelkezik, ami a listavezető Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola fölé emeli őt.


A West Bromot irányító Alan Pardew szerint a Mourinho irányába megfogalmazott kritika "alaptalan", hiszen mindenki másnál nagyobb érzékkel rendelkezik a trófeák elhódításában.

 

Az Albion menedzsere szerint Mourinho, aki első szezonjában Európa-ligát, Ligakupát és Angol Szuperkupát nyert a Uniteddel, még Guardiolán is túltesz, akinek csapata egy meccsel többet játszva 14 pontos előnnyel vezeti a Premier League tabelláját a második helyezett United előtt.

 

"José és én is kiváló futballt játszva minden mérkőzést 4-0-ra szeretnénk megnyerni" - mondta.

 

"Ez azonban képtelenség, így meg kell találnod a módját, hogy sikereket mutathass fel olykor. Ez az a dolog, amiben mindenki másnál, még Pepnél is jobb. Több trófeát hódít el."

 

"Rengeteg kritikát kap, ami szerintem alaptalan."

 

"A Community Shield megnyerése csak azáltal lehetséges, ha előtte bajnok voltál vagy elhódítottad az FA-kupát. Majd ez egy újabb trófeát jelent. Nem értem, hogy az emberek miért nem veszik ezt is trófeának. A célkitűzései, és a tettei a győzelemről szólnak. Ez ennyire egyszerű."

 

"Menedzserként természetesen, főleg ha a Manchester United élén állsz, érni fog kritika. Sir Alex Fergusont is kritizálták, és voltak olyan periódusai, amikor a szurkolók élesen bírálták."

 

"Ez együtt jár ezzel a szakmával, José pedig elég erős és nagy edző ahhoz, hogy trófeákat nyerjen, nekem pedig kétségem sincs afelől, hogy sikerülni fog neki."

 

 

Pardew dicséretét fejezte ki, amiért Mourinho hódol a "védelem művészetének", és amiért minden egyes csapatánál kiváló fegyelmet alakított ki védekezésben.

 

"Egy mérkőzés megnyerésének mindig két aspektusa van, a védekezésben mutatott fegyelem és a támadásban tanúsított bátorság. Meg kell találnod a megfelelő egyensúlyt" - mondta.

 

"Olykor az emberek azt szeretnék, ha José támadóbb futballt játszatna, de pillants csak rá a United védelmének eredményeire - elég jól állnak ezen a téren."

 

"Megfelelő emberek és megfelelő kritériumok szükségesek ehhez. Az én véleményem szerint a pálya mindkét végében láthatunk gyönyörű dolgokat."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!