Ifi BL: Brodarac 0-2 United

A Manchester United bejutott az UEFA Ifjúsági Liga legjobb tizenhat csapata közé, miután az első félidőben két gólt szerzett és profi teljesítményt mutatott a belgrádi embert próbáló körülmények között.


Indy Boonen góljával szerzett vezetést a csapat, majd a Brodarac egyik védője, Mihajlo Ivancevic balszerencsés öngóljával megduplázta a két csapat közti különbséget.

 

A Vörös Ördögök nélkülözni kényszerültek a Luca Ercolani, Aidan Barlow és Tahith Chong alkotta triót, míg Ethan Laird az utolsó pillanatban dőlt ki annak ellenére, hogy a cserepadra nevezte a klub. A házigazda pedig Lazar Kojic nélkül kellett, hogy kiálljon, aki a korábbi mérkőzéseken a csapat húzóembere volt, de januárban a holland Fortuna Sittard csapatához távozott.

 

A mérkőzést egy perces gyászszünet előzte meg, amikor a müncheni áldozatokra emlékeztek a csapatok.

 

A találkozó első percében Ivancevic szállt bele keményen Joshua Bohui hátába, elég komoly fájdalmakat okozva ezzel a csatárnak. A következő áldozat, aki szenvedve terült el a földön Angel Gomes volt, Milos Toseski és Uros Lukic együttesen mutatták meg neki a szerb vendégszeretetet. Azonban Nicky Butt legénysége így is irányította a mérkőzést és megszerezték a vezetést.

 

Tyrell Warren nyert meg egy párharcot, majd Boonenhez passzolt, aki a tizenhatos vonalánál lövő helyzetbe játszotta magát és kapura tűzte a labdát, Mihajlo Zravkovic kapus csak beleérni tudott a lövésbe.

 

Fél óra elteltével Warren a második találatban is tevékenyen részt vett, amikor Gomes szögletét összeszedte, majd ballal középre adott, a labda a vendégek védője, Ivancevic fejéről jutott Zravkovic kapujába.

 

 

A hazaiak kapusa nem unatkozott, nem sokkal később Gomes remek lövését kellett kiütnie, így még meccsben maradtak a házigazdák.

 

A szünetben D’Mani Mellor váltotta Nishan Burkartot, azonban Bohui kihúzódott a bal szélre, így az U19-es debütálásán csatárként szállította a határtalan energiáját.

 

Bohui újfent egy agresszív belépő áldozata lett, amikor Ognjen Mitrovic szükségtelen keménységgel lépett oda a támadónak, azonban szerencséjére egy sárga lappal megúszta az esetet. A Brodarac csapata megnehezítette a mérkőzés végét, előbb Matija Babovic érkezett Mitrovic beadására, azonban erőt már nem tudott a fejesébe vinni, majd Srdan Kocic szabadrúgását kellett Alex Fojticeknek a kapufa mellől kitolnia.

 

Néhány összetűzés is kialakult a pályán, egy ilyen szituáció során sárgult be az Uros Lukic és Ro-Shaun Williams alkotta duó, de összességében Butt fiai megőrizték hidegvérüket. Mellor jegyezhetett még fel egy blokkolt lövést, majd egy nagy Jimmy Garner és Gomes közti összjáték végén kerülte el a labda a kaput.

 

Babobic próbálkozott még egy csavart lövéssel, de ezzel a szerb bajnok minden puskaporát ellőtte, így a United csapata kapott gól nélkül hozta le a találkozót és jutott tovább a legjobb tizenhat közé.

 

UEFA Ifjúsági Liga play-off | Stadion Shopping Centre | Gólszerzők: Boonen 19, Ivancevic öngól 30

 

United: Fojticek; Warren, R. Williams, O'Connor, Tanner; Garner, Hamilton; Boonen (B. Williams 83), Gomes, Burkart (Mellor 46); Bohui (Levitt 77)

Nem használt cserék: Thompson, Dunne, Kenyon, Laird


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!