Négy terület, ami megoldásra vár(t) a Spurs előtt

Jose Mourinho még korábban elismerte, hogy ez egy nehéz hét volt a Brighton elleni vereség eredményeként, a Manchester Evening News pedig összeszedte azt a négy faktort, amin leginkább fogást találhatnak az ellenfelek, azaz megoldásra várnak az Old Trafford háza táján.


A kínkeserves, 2. fordulóbéli kudarc után mindenféleképpen vissza kell térnie a győzelem útjára a Manchester Unitednek hétfő este, mert könnyen meginoghat Jose Mourinho alatt a kispad, ha továbbra is távol az elvártaktól teljesít és gyűjti a pontokat csapata.

 

Mauricio Pochettino a minap elmondta, a Premier League menedzsereivel nem bánik kesztyűs kézzel a sajtó és olykor a szurkolók sem, így Jose Mourinho helyzetének megítélése sem biztos, hogy annyira drasztikus, mint azt az átlag megítéli. Egy biztos: az argentin szakember csapata elleni diadal tökéletes módja lenne annak, hogy Mourinho ismét a rendes kerékvágásba terelje alakulatát. Ehhez azonban az említett, helyi lap összeállítása szerint az alábbi négy probléma kiküszöbölésére van szükség. Lássuk őket!

 

1. Hozzáállás

Maga Paul Pogba is megfogalmazta a Brighton elleni meccs után, hogy nem volt megfelelő a csapat attitűdje, amivel kifutottak a pályára az Amex Stadionban. Mourinho nem volt hajlandó kommentálni francia világbajnoka véleményét a hétfő esti meccs előtti sajtótájékoztatón, de akármennyire is hallgat a jelenségről a nyilvánosság előtt, csodálkoznánk, ha a portugál nem vette volna magára Pogba állításait. Az mindenesetre tény, hogy a játékosokban vajmi kevés küzdeni akarás munkálkodott a 90 perc alatt, ami főleg a harmadik, 11-esből bekapott gól után volt szembetűnő - és ez igen nagy probléma. Kétsége se legyen afelől senkinek, hogy a United nem fog győzni a Spurs ellen akkor, ha a hozzáállás nem lesz megfelelő és nem küzdenek a játékosok a pályán. Mindennek az elérése pedig részben Mourinho felelőssége, s bár mondhatni a győzni akarás és küzdeni tudás magától értetődőnek kellene lennie a játékosok körében, nem fog megártani némi emlékeztető sem a portugáltól.

 

Mourinhónak fel kell tüzelnie csapatát, máskülönben Kane-ék büntetnek

 

2. A belső védőpáros

Victor Lindelöf és Eric Bailly szinte ijesztően nem találták a helyüket a pályán a Brighton ellen, de Mourinho kénytelen kitartani védői mellett, akiket ő maga hozott a klubhoz. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy amilyen rosszul játszottak legutóbb, olyan meggyőzőek voltak az 1. fordulóban, a Leicester ellen. Akárhogy is, száműzni őket a csapatból a lehető legrosszabb húzás lenne pillanatnyilag a United menedzserétől, hiszen épp az lenne a cél, hogy egy összeszokott és kiegyensúlyozottan teljesítő belső tengelye legyen a védelemnek - ha már a nyáron lecsúszott kiszemeltjeiről, akiket oly elszántan próbált leigazolni De Gea elé. Azzal, hogy Bailly és Lindelöf is megkapja a bizalmat ismételten - akár egy védőhármas tagjaiként, ha a felállás megváltoztatása mellett dönt Mourinho -, remek önbizalomnövelő lehet számukra és üzenet feléjük, hogy igen nagy szükség van rájuk a szezon további részében. A Brighton ellen történteket ki kell verniük a fejükből, és akár egy kapott gól nélkül lehozott meccs a Spurs ellen "aranyat" érhet az elkövetkező időszakra nézve.

 

Bailly és Lindelöf nem teszi zsebre a legutóbbi bajnokit

 

3. Javulás támadójátékban

A United mutatói a támadójátékra vonatkozó statisztikai összesítésekben mondhatni siralmasak voltak az első két bajnokin. A védelmet illető, égető fontosságú javulás mellett tehát a támadójátékban ugyanúgy villámgyors előrelépésre van szükség. A Leicester és a Brighton ellen képtelenek voltak egyetlen sikeres keresztlabdára, az ellenfél 16-osán belüli passzok százalékos mutatóit illetően pedig a tabella alján kullog a csapat. A szélső játékosok cseréje mellett talán még nagyobb szükség van arra, hogy egyszer, s mindenkorra Mourinho egy mindenki számára érthető sémát gyakoroltasson be a támadókkal. A Brighton ellen ugyanis időnként felmerült az emberben a kérdés, miszerint 'vajon mit gyakorolhattak a játékosok a meccs előtti edzéseken'? A Spurs ellen ezt a tanácstalanságot végképp nem engedheti meg magának a United, sőt, muszáj lesz egy szigorú támadótaktikát kieszelni, s ami ennél is fontosabb, mindenkinek tartania magát hozzá.

 

Martial ismét a kispadra szorulhat gyenge teljesítménye után

 

4. A csapat összeállítás

Mourinhónak több okból is nehéz dolga lesz a kezdő összeállításánál, hiszen egyes sérülésből visszatérő játékosai is bevetésre készek, másfelől a Brighton elleni vereség során szerepet vállalókat tekintve is fontos konzekvenciákat kell levonnia a portugálnak. Nemanja Matic játszatása kapásból igen érzékeny erősítés lehet, aminek vagy Andreas Pereira, vagy az új igazolás, Fred ihatja meg a levét. Matic mellett feltehetően Valencia is visszatér kapitányként a védelem jobb oldalára. Egy szó, mint száz, a United karmesterének meg kell találnia az egyensúlyt az újonnan beugrók és a Brighton ellen szörnyen teljesítő játékosok közt, miközben egy hatékonyabb játékrendszert is meg kell valósíttatnia mentoráltjaival.

 

Kíváncsian várjuk Jose kiknek szavaz bizalmat hétfő este

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham Hotspur ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!