Pogba marad a büntetővégrehajtó?

A Manchester United menedzsere, José Mourinho újságírói kérdésre elárulta, továbbra is Paul Pogba marad csapata első számú ítélet végrehajtója büntető esetén, míg Pogba arról beszélt, változtatni fog-e sajátos stílusán.


Pogba büntetőt hibázott az Everton ellen 2-1-re megnyert mérkőzés első félidejében, amikor Jordan Pickford kifogta a meg-megszakított nekifutása utáni lövését, ám a labda pont a francia világbajnok elé pattant, aki ezután már nem hibázott és vezetéshez juttatta csapatát.

 

A United 6-osa egy gólpasszt is feljegyezhetett neve mellé, miután remek labdát készített elő Anthony Martial parádés gólja előtt, ami létfontosságú volt a három pont megszerzéséhez, miután Gylfi Sigurdsson büntetőből szépíteni tudott az utolsó negyedórában.

 

José Mourinho elmondta, boldog, hogy Pogba ennyire "vágyakozik" azután, hogy felvállalja a vezér szerepet nehéz helyzetben és a rá nehezedő nyomás ellenére is ő vállalja a United büntetőit.

 

"Tetszik az a dolog, hogy megvan benne a vágy, hogy elvállalja. Nem szeretem azokat a játékosokat, akik mint egy Miki egér, törékenyek és félnek odaállni döntő pillanatban a büntetőponthoz. Nem tetszik az ilyen. Azokat a játékosokat kedvelem, akikben megvan erre a kurázsi" - kezdte.

 

"Kiváló és egyben mai példa is erre a Crystal Palace játékosa, Luka Milovojevic, aki múlt héten hibázott az Everton ellen, ma pedig két büntetőt is értékesített az Arsenal elleni meccsükön. Azt mondta, adjátok ide a labdát és ha kihagyom, akkor kihagyom, de odamegyek és elvállalom. Nálunk Paul akarja rúgni a büntetőket és számomra ez fantasztikus. Ha kihagyja, akkor kihagyja."

 

"Hogy javíthatna-e a büntetőin? Szerintem igen. Véleményem szerint a kapusok kiismerték a rúgás előtti mozgását, nem mozdulnak el és egészen az utolsó pillanatig kivárnak, hogy megtudják mi a döntése. Szóval szerintem ebből tanulnia kell, de számomra a legfontosabb dolog, hogy ha legközelebb ismét tizenegyest ítélnek számunkra, akkor ő oda fog állni, és boldogan fogja újra elvégezni. Nekem csak ez számít."

 

 

Mérkőzés utáni interjúja során Pogbát is megkérdezték technikájáról, és elárulta, talán változtatni fog azt követően, hogy Jordan Pickford kivédte a próbálkozását.

 

"Ma egyértelműen szerencsés voltam, de a legfontosabb, hogy a labda a hálóban kötött ki, gólt szereztem, úgyhogy ez mindenképpen jól alakult számunkra. Jót tett számomra és ezután folytatni tudtuk a játékunkat, voltak helyzeteink és végül megtudtuk szerezni a három pontot is" - mondta a Sky Sportsnak.

 

"Mindig megpróbálom zavarba hozni a kapust. Mindig így végzem el a büntetőket, ez alakult ki bennem, úgyhogy valószínűleg ki kell gyakorolnom egy új módot, mert a kapusok már kiismerték a lépéseimet. Ettől függetlenül a legfontosabb dolog az volt, hogy gólt tudtam szerezni."

 

Ashley Young is véleményt formált Pogba büntető végrehajtási stílusa kapcsán és amikor a MUTV-től arról kérdezték, szoktak-e viccelődni csapattársukon, Young elárulta, hogy igen!

 

"Azt hiszem már kapott érte [hogy így végzi el a büntetőket]" - mondta a csapatkapitány.

 

"Valaki azt mondta nekem, hogy 26 lépést tesz meg az elrúgást megelőzően, de ha ő 62 lépést akar megtenni és abból gólt szerez, akkor csak az számít."

 

"Amíg belövi a büntetőit, addig nem lehet neki megtiltani ezt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!