Pogba boldog a Unitedben

Paul Pogba elmondta, boldog a Manchester Unitednél és az a vágya, hogy a klub híres vörös mezében elkezdjenek harcban lenni különböző trófeákért.


A Bajnokok Ligája H-jelű kvartettjének Juventus elleni csoportmérkőzését megelőző sajtótájékoztatón a francia világbajnok középpályás, aki éppen a szerda esti ellenféltől igazolt vissza Manchesterbe, pozitív és jó hangulatú nyilatkozatot adott a média munkatársainak.

 

"Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy a Manchester Unitedhez való visszatérés az én döntésem volt" - válaszolta, amikor arról kérdezték, megbánta-e bármilyen szinten 2016-ban meghozott döntését.

 

"A Juventus akkoriban a Bajnokok Ligájában, míg a United az Európa-ligában volt érdekelt, így tudatában voltam annak, hogy nem fogok a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelni. De boldog voltam. Én hoztam meg a döntést és egyáltalán nem bántam meg."

 

"Tudom, hogy az utóbbi években a United nem tartozott a legmagasabb szinthez európai szinten, de pontosan azért tértem vissza, hogy segítsem a csapatot és visszatérjünk a minket megillető helyre, ehhez pedig jó úton haladunk."

 

"Számos játékos érkezett azóta erősítésként, sok gólt szerzünk, úgyhogy számomra semmi fura nincs abban, hogy a Juventustól a Unitedhez igazoltam. Ez egy döntés volt, amit egyáltalán nem bántam meg. Boldogan tértem vissza, játszom a csapatban és viselem a Manchester United mezét és biztos vagyok benne, hogy újra visszatérünk a legjobbak közé."

 

"Szomorúnak tűnök? Nos, nem. Természetesen boldog vagyok, mikor magamra ölthetem a csapat mezét. Ahogy amiatt is, hogy ebben a csapatban és klubban játszhatok, mert ez egy nagy klub. Ha nagy klubokról beszélünk, akkor nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a klubot, és természetesen ha itt játszol, akkor csak erről a klubról beszélhetsz, de a pályán mindig boldog vagyok, mosollyal az arcomon."

 

"Harcolok a csapattársaimért, a csapatért, a klubért, a szurkolókért. Ez minden, amit tehetek és igen, mindezt boldogan teszem."

 

 

Pogbát arra is kérték, hogy értékelje a Unitednél eltöltött idejét, mióta visszatért az Old Traffordra.

 

"Hogy őszinte legyek, szerintem jól alakult" - tette hozzá.

 

"Az első szezonban három trófeát, köztük az Európa-ligát nyertük meg, amely a fő célunkhoz, a Bajnokok Ligájába való visszatéréshez elengedhetetlen volt. A második évben ezüstérmet szereztünk a Premier League-ben, de nem tudtunk trófeát nyerni. Az FA-kupában a döntőig jutottunk."

 

"Személy szerint úgy érzem, mindez jó volt nekünk, nekem, a csapatnak. Természetesen tudjuk, hogy mi vagyunk a Manchester United és mindig többet és jobbat várunk el magunktól, és szerintem azon az úton járunk, hogy mindezt teljesíteni is tudjuk, bár mindig van lehetőség a fejlődésre és a javulásra. Viszont a saját teljesítményemmel és azzal, amit az elmúlt két szezonban elértünk, elégedett vagyok."

 

Hihetetlen vágy ég Pogbában azt illetően, hogy újabb trófeákkal gazdagítsák a Vörös Ördögök gyűjteményét a klubmúzeumban, és a közeli jövőben szeretne egyéni szinten is hasonló sikereket elérni.

 

"Egyértelmű, hogy szeretnénk trófeákat nyerni, de ahogy már korábban is elmondtam, az első évben hármat is sikerült."

 

"Említettem, hogy megnyertük az Európa-ligát, az volt a fő célunk, ez pedig most a harmadik szezonunk. Nem kezdtük a legjobban, de még nincs vége, úgyhogy majd meglátjuk a végén, hol leszünk."

 

"Nem mondanám, hogy elkényelmesedtem volna [a világbajnokság megnyerése után]. Én hajszolom a kihívásokat. Trófeákat akarok nyerni. Ez a harmadik szezonom, úgyhogy erre még van lehetőségem. Még a felénél se tartunk, úgyhogy remélhetőleg a végén sikerül valamit felmutatnunk."

 

"Természetes, hogy futballistaként azért játszunk, hogy trófeákat nyerjünk. Bajnoki címeket és kupagyőzelmeket akarunk, úgyhogy a Premier League a cél, majd az FA-kupa és a Bajnokok Ligája is, de még mindegyikre megvan az esélyünk. Hosszú a szezon, még mindegyikben labdába rúghatunk."

 

 

Végül megkérdezték Pogbát menedzserével, José Mourinhoval való kapcsolatáról is, miután a portugál menedzsernek is nekiszegeztek egy hasonló kérdést a délután folyamán.

 

"Menedzser-edző, edző-játékos, játékos-menedzser. Mi mindannyian kedveljük egymást. Ő a menedzser én pedig a játékosa. Szerintem erről mindegyikünk ugyanígy gondolkodik. Én csak egy játékos vagyok. Én azt teszem, amire ő megkér, mert ő a főnök, a menedzser, én pedig hallgatok rá és ennyi. Én élvezem, csak hallgatok és boldogan teszem a dolgomat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!