Martialnak a sok kezdőcsapatbeli tagság segített

Anthony Martial szerint az állandó kezdőcsapatbeli tagsága taktikailag és védekezésben is segítette játékát a Manchester Unitednél.


Folyamatosan arról szóltak a nyári pletykák, hogy a 22 éves játékos távozóban van az Old Traffordról, miután második gyermeke születése miatti túráról való korai távozását José Mourinho pénzbüntetéssel "honorálta".

 

Mindazonáltal a francia válogatott játékos a szezon kezdetén sikeresen megtalálta góllövő cipőjét, és minden sorozatot figyelembe véve 7 találatnál jár eddig, amellyel a csapat házi gólkirálya is egyben jelenleg.

 

A kedd esti, Young Boys ellen 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen sorozatban kilencedik alkalommal volt a kezdőcsapat tagja Martial, a támadó pedig úgy érzi, a folyamatos kezdőcsapatbeli tagsága húzódik meg okként jó formája mögött.

 

"Minél több mérkőzés, ez a kulcsa" - kezdte.

 

"Ha játszhatok, akkor újra élvezem a napokat, ezzel együtt pedig formába is tudok lendülni."

 

"Ha nem kapsz folyamatosan lehetőséget, és csak edzésen veszel részt, akkor lehetsz jó formában, de az nem lesz ugyanaz, mintha a pályán vagy hétről-hétre."

 

"Remélem, hogy sikerülni fog a továbbiakban is sok mérkőzésen szerepelni, és ezzel együtt jó teljesítményt nyújtani."

 

 

A Vörös Ördögök szeretnének új szerződést kötni Martiallal, miután a játékos jelenleg érvényes megállapodása csak a nyár végéig szól, és csak egy további évre szóló hosszabbítási opció áll rendelkezésükre.

 

Mourinho a hónap elején elmondta, Martial "már sokkal közelebb áll ahhoz, hogy klasszis játékos legyen", amely oka első sorban az érintett szerint a jobb labda nélküli mozgásában keresendő.

 

"Szerintem leginkább taktikai szempontból sikerült fejlődnöm. Megpróbálok mindig jól helyezkedni, így a legjobban segítve a csapatomat" - tette hozzá.

 

"Azon is keményen dolgozom, hogy a védekezésben is előrébb lépjek, mert nekem is ki kell vennem a részemet, amikor nem a csapatunknál van a labda."

 

"Sokat dolgozunk a taktikai elemeken, én pedig megpróbálom a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Nagyon igyekszem odafigyelni az edzői stáb összes tagjának tanácsára, és úgy látom, hogy már most sokat segítettek nekem ebben."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!