Pogba: Az ilyen nagy meccsekért játszunk

Amennyiben Ole Gunnar Solskjaer ma esti kezdőcsapatába jelöli, ez lesz az első alkalom, hogy Paul Pogba szülővárosa csapata, a Paris Saint-Germain ellen léphet pályára.


A középpályás elárulta, személyes okokból is különlegesnek ígérkezik számára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének ma esti első felvonása, de ő csak arra koncentrál, hogy győzelemmel utazhassanak majd a Parc de Princes-be a visszavágóra.

 

Pogba eddig karriere leggólerősebb szezonját produkálja, góljainak számát ugyanis a Fulham elleni szombati 3-0-s győzelem során szerzett 2 találatával már tizenháromra duzzasztotta, a világbajnok játékos pedig már epekedve várja a villanyfényes Old Trafford hangulatát.

 

"Természetesen hihetetlenül izgatott vagyok" - kezdte a francia játékos a United Review-nak.

 

"Ez egy nagy meccs lesz, ahol top ellenfél ellen fogunk játszani, mi pedig szeretnénk minél messzebb jutni a Bajnokok Ligájában. Ezekért a nagy trófeákért, a fontos kupasorozatokért és meccsekért játszunk. Egyértelmű, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de ezek miatt lettünk profi játékosok."

 

Amikor arról kérdezték, ez a mérkőzés többet jelent-e számára amiatt, hogy Párizstól 17 mérföldre, Lagny-sur-Marne-ban nevelkedett, a United 6-osa elismerte:

"Igen, de kiskoromban inkább a Marseille-nek szurkoltam apám miatt."

 

"Viszont párizsiként ez lesz az első alkalom, hogy az 'otthonom' csapata ellen játszhatok, szóval gyönyörű lesz! Ott lesz az egész családom és az összes barátom is. De remélem nyerni fogunk."

 

"Rengeteg francia játékosuk van, illetve olyan klasszisaik, akik segítségével most már nem tudom hány éve folyamatosan megnyerik a bajnokságot. Meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját is - ez a céljuk. Mindkét kapusukkal - Alphonse Areola, Gigi Buffon - játszottam együtt, ahogyan Kylian [Mbappe] és [Presnel] Kimpembe is a csapattársam a válogatottban. Úgyhogy már nagyon várom, hogy szembe kerüljek velük, de az első és legfontosabb, hogy le is győzzük őket! Ez az, amit akarok."

 

 

Miután két sztárjátékosuk, Neymar és Edinson Cavani sem lesz bevethető sérülés miatt, ezért a figyelem nagy része Kylian Mbappe-ra irányult a média részéről a PSG-nél, aki tavaly nyáron az oroszországi világbajnokságon a Horvátország ellen 4-2-re megnyert döntőben Pelé óta a legfiatalabb játékos lett, aki eredményes tudott lenni egy fináléban.

 

"Az a nagyon különleges Kylianban, hogy bár csak 20 éves, úgy játszik, mintha 27 lenne - 27 évesen pedig nagyon sok tapasztalattal rendelkezik egy játékos" - magyarázza Pogba.

 

"Érti a játékot, és ez a legnagyobb különbség közte és a többi fiatal, tehetséges játékos között. Ő olyan, mint egy gép. Thierry Henry, Cristiano Ronaldo - ő is olyan típusú játékos, mint ők, mert képes gólokat szerezni, nagyon gyors, jól cselez és gólpasszokat ad. Nagyon nehéz őt megállítani."

 

"Azt kell hogy mondjam, szerencsénk van azzal, hogy Neymar nem játszhat náluk - neki ez nem jó hír, nekünk viszont az, mert ő olyan típusú játékos, aki egymaga is képes megváltoztatni egy mérkőzés képét. Ezek olyan típusú játékosok, akiknek nehéz megálljt parancsolni, mert hatalmas területet képesek maguknak kiharcolni, akár két játékost is képesek megverni és gólokat szerezni. Viszont ők mindannyian veszélyesek, úgyhogy nem szabad csak egy játékosra fókuszálnunk, mert mindig csapat szinten kell gondolkodni. De az egyértelmű, hogy a támadószekciójuk kulcsfontosságú. Remélhetőleg sikerül megállítanunk őket."

 

Bár a Unitednek 2014 óta nem sikerült továbbjutnia a nyolcaddöntőből a legrangosabb európai kupasorozatban, Pogbának 2015-ből a Juventusszal már van tapasztalata arról, milyen a döntőben szerepelni, amikor a torinói csapat 3-1-es vereséget szenvedett a jelenlegi PSG-játékos Neymarral és Dani Alvesszel felálló Barcelonától.

 

Pogba azonban hiszi, hogy a Solskjaer irányítása alatt parádés formában szereplő United még a sorozat legkiemelkedőbb csapataira is veszélyes ellenfél tud lenni.

 

"Néha jó dolog esélytelennek lenni és meglepni az embereket."

 

"Egy mérkőzés mindig 90 percig tart, mi pedig egészen a végéig nem adjuk fel. Ők a PSG, mi pedig a Manchester United. Majd meglátjuk mi sül ki ebből."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - PSG

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!