Ole: Nem bízhatunk a sorsban

A Nou Campban Bajnokok Ligája-győzelmet érő gólja után 20 évvel Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester Unitednek nem szabad a sorsra bíznia magát.


Szinte minden ellenük szólt, Solskjaer - a 20-as mezt viselve - azonban egy máig emlékezetes fordításra tette fel a koronát 1999-ben a Bayern München ellen szerzett hosszabbításos góljával.

 

A United menedzsereként való visszatérésekor a norvég szakember azonban közölte csapatával, kedden este, a Barcelona elleni idegenbeli Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján zárják ki az ómeneket.

 

"Hiszek benne, hogy a sportban azt kapod, amit megérdemelsz" - kezdte Ole.

 

"Ha odaadod az életedet, beleadsz mindent, akkor megkapod ami jár. Ki kell nekünk is érdemelnünk."

 

 

Solskjaer, akit a csapat hétfői edzésén meglátogattak a United tulajdonosai is, nem bánná, ha a Nou Campban egy újabb drámai körülmények között szerzett góllal tudnának nyerni és kijelentette, csapata "fizikálisan készen áll" a kihívásra.

 

"Azt sem bánom, ha a 93. percben harcolnánk ki" - tette hozzá.

 

"A futballban bármi előfordulhat."

 

"Tudom, hogy a játékosaim addig fognak játszani, amíg görcsöt nem kapnak."

 

A United az Old Traffordon lejátszott első felvonás után 1-0-s hátrányból várhatja a folytatást, de Solskjaer szerint ihletet meríthetnek abból a valószínűtlen fordításukból, amely végül a negyeddöntős szereplést érte számukra.

 

A legjobb 16 között az első mérkőzésen a Paris Saint-Germain meggyőző, 2-0-s győzelmet aratott Manchesterben, a Vörös Ördögök a Parc de Princes-ben viszont lenyűgöző 3-1-es sikert aratva jutottak tovább végül.

 

 

"Természetesen a PSG elleni emlék segíteni fogja a játékosokat, mert tudjuk, hogy csapatként képesek vagyunk fordítani a helyzetünkön" - tette hozzá.

 

"A Barca a Nou Campban más igénybevételt hordoz magában, de az emlék arról az estéről a játékosokban lesz."

 

"Nem volt még olyan régen, most pedig egy góllal jobban állunk az akkori helyzethez képest."

 

Solskjaer a spanyol média kérdésére válaszolva igyekezett ismét leszögezni, Paul Pogba elkötelezett a United iránt, a francia középpályás és a Real Madrid esetleges nyári összeboronálásáról szóló pletykák ellenére is.

 

 

"Paul a Man Unitedre és arra koncentrál, hogy itt teljesítsen jól."

 

"Fantasztikus mióta edzőként megérkeztem és nincsenek kétségeim azt illetően, hogy ugyanúgy fog teljesíteni a Man Unitedért, mint tette azt az elmúlt időszakban."

 

"Nem gondolom, hogy a szurkolóknak nagyon aggódniuk kellene emiatt."

 

A pletykáknál maradva Solskjaert az egykori Liverpool játékosról, Philippe Coutinhoról is kérdezték, akit pedig a Uniteddel hoztak szóba.

 

"Ő egy Barcelona játékos" - válaszolta egyszerűen.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Barcelona - Manchester United

Bajnokok Ligája negyeddöntő 2. mérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!