Pogba: Tiszteletlenek voltunk

Paul Pogba szerint a Manchester United veresége az Everton ellen "tiszteletlenség" volt minden klubhoz tartozóval szemben.


Nem elég, hogy Ole Gunnar Solskjaer legénysége 4-0-s vereséget szenvedett vasárnap az Everton vendégeként, ezzel még nagy csapást is mértek a liverpooliak a top 4-be való bejutásról szövögetett álmaikra is.

 

A United kapitulációját követően gyakorlatilag az összes szakértő levette róluk a keresztvizet, amelyet követően Pogba őszinte nyíltsággal beszélt a vereségről és arról, hogy csapattársaival megfelelően kell reagálniuk erre a manchesteri derbin.

 

"Azt kívánom, hogy bárcsak tudnám [mi az, ami félre ment]. A részletek, a vágy. Beszéltünk a bátorságról és mindenről, ami volt, amikor a menedzser megérkezett" - kezdte Pogba a Sky Sportsnak adott exkluzív interjúját.

 

"Ami ott volt, az egy teljesen másik csapat, ez pedig nem jó. Ez nem jó a Man Unitednek, a klub történetének és a szurkolóknak. Egyáltalán nem volt semmi jó abban, amit csináltunk. Vereséget szenvedni a lehető legrosszabb dolog, ami a top 4-ért folytatott harcban történhetett velünk, ahogyan a 4-0-s arány is."

 

"Nem akarok tiszteletlen lenni, így az Evertonnal szemben sem, de az, ahogyan játszottunk, a saját és a csapat teljesítménye, mindenkié tiszteletlen volt. Nem tiszteltük meg saját magunkat, a klubot és a szurkolókat se."

 

"Néha van úgy, hogy az ember mindent megpróbál, de semmi nem jön össze. Próbálkozol, lehet hogy elveszítesz labdákat, amiket amúgy nem veszítenél el, vagy nem nyersz meg olyan párharcokat, amiket amúgy igen. Rengeteg olyan lehetőségünk volt, amiket a legtöbbször belőnénk, most viszont kihagytunk."

 

"Minden rosszul alakult, de a legfontosabb az a mentalitás, amelyet a pályán képviselünk - ezen változtatni kell. Most ez már a múlt, és nem élhetünk a múltban, mert az csak fejfájást okoz. A következő mérkőzésre és arra kell koncentrálni, hogy jobban teljesítsünk."

 

"A mérkőzés után az öltözőben engedtük, hogy a menedzser és az edzői stáb beszéljen, és az igazat mondták. Elmondták, hogy mi történt a meccs folyamán és hogy nem voltunk tisztelettudóak saját magunkkal szemben."

 

 

"A pályán nyújtott produkciónkkal nem voltunk tisztelettel a csapattársainkkal, az edzői stábbal, az emberekkel és senkivel szemben se. A munkájukért, hogy az életüket áldozzák ránk, a csapatért, ezért a klubért. Amit a pályán mutattunk, azzal nem adtunk vissza semmilyen örömöt nekik, és ez az, amiért nagyon mérgesek vagyunk magunkra. Ennél egészen biztosan jobban akarunk és kell is teljesítenünk. Reagálnunk kell erre a történésre."

 

"Azt akarom mondani [a szurkolóknak], és tudom, hogy talán ez nem lesz elég, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy reakciót várnak a játékosoktól, és az az egyetlen út a bocsánat kérésre, ha mindent megteszünk a pályán, a legjobb teljesítményünket nyújtjuk, helyzeteket dolgozunk ki, gólokat szerzünk, védekezünk, a csapatért dolgozunk. Még el is veszíthetjük a mérkőzést a pályán, de jó teljesítménnyel és büszkeséggel kell ezt akkor is megtennünk."

 

"Így kell bocsánatot kérnünk a szurkolóktól. Mindent bele kell adnunk a klubért, a mezért, a csapattársainkért, magunkért, mert mi vagyunk a pályán és így nem teljesíthetünk."

 

Maga Ole Gunnar Solskjaer is nyilvános kritikával illette a csapatát az Everton elleni vereséget követően, elismerve, hogy nem biztos abban, hogy játékosait eléggé érdekli-e a Man United.

 

Amikor menedzsere reakciójáról kérdezték, Pogba hozzátette:

"Amit én ebből leszűrök, az az először is, hogy amikor ennek a klubnak a mezét viseled, azt megérdemled, de amikor valamit megérdemelsz, azért dolgozni is kell, tiszteletben kell tartani a klub történelmét és kultúráját, illetve mindent bele kell adnod a pályán."

 

"Nem akarok nyers lenni a szavaimmal, de nem akarunk úgy kinézni, mint tegnap, mert a testbeszédünk nem volt megfelelő ehhez a klubhoz. Ha itt vagy, akkor azt megérdemled és az életedet oda kell adnod a csapatért a pályán. Dolgoznod kell, izzadni kell ezért a mezért és mindent beleadni."

 

 

"A legfőbb dolog az, hogy vissza kell térnünk az alapokhoz. Ez nagyon egyszerű, de egyben nehéz is, mert alap dolog az, hogy a csapattársainkért dolgozunk, a pozíciónkban maradunk, védekezünk, nem engedjük az ellenfelet beadni, megnyerjük második szándékból a labdákat - ezek a dolgok azok, amelyekről nem igazán beszélünk, de ezek olyan részletek, amelyek a különbséget jelentik egy mérkőzésen. Menni kell, gólt szerezni, nem csak beadni a labdát. Ezek nagyon alapvető, de egyben hihetetlenül fontos dolgok is."

 

Tavaly ilyenkor a Unitedre egy rövid utazás várt az Etihadba, ahol emlékezetes módon két gólos hátrányból fordítva végül 3-2-es győzelmet arattak, megakadályozva ezzel, hogy a City aznap bajnoki címet ünnepelhessen.

 

Pogba két góljának köszönhetően sikerült a Vörös Ördögök egyenlítése, majd Chris Smalling szerezte a győztesgólt, a két csapat szerdán pedig újból összecsap - ezúttal az Old Traffordon - ráadásul a City-nek a Liverpoollal folytatott bajnoki versenyfutás miatt most még fontosabb lesz a győzelem megszerzése.

 

"Nem mondanám, hogy ugyanaz a helyzet, mint egy évvel ezelőtt, mert nekik is győzniük kell, ugyanúgy nagy szükségük van a három pontra, mint nekünk" - kezdte Pogba.

 

 

"Mindkét csapat versenyben van még valamiért - ők a bajnoki címért, mi pedig a Bajnokok Ligája indulást jelentő harmadik vagy negyedik helyért - úgyhogy kemény és fontos ütközet lesz."

 

"A rivalizálás minden szinten megfigyelhető a két csapat között, még akkor is így volt, amikor az U18-as csapatban játszottam. Ez a derbi tele van érzelmekkel, adrenalinnal. A játékosok a mezért játszanak egyazon város két csapatának színeiben, és csak az lebeg a szemük előtt, hogy győzzenek."

 

"Ezek a mérkőzések nagyon intenzívek, és egyben gyönyörű élmény pályára lépni rajtuk, mert ilyenkor a közönség egy emberként áll mögöttünk és tol előre. Leírhatatlan érzés megnyerni egy városi derbit. Teljesen más, mint más meccseken győzni."

 

"A magam nevében beszélve, én top csapatok és top játékosok ellen szeretek játszani. Imádok ellenük pályára lépni, az ilyen meccseket várom, mert rengeteget tanulok és tapasztalok belőlük. Én csak szeretnék jól játszani ez ellen a csapat ellen és győzni. Nagyszerű érzés megállítani csapatokat a bajnokságban vagy a világban, mert ezáltal közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy te legyél a legjobb, ahhoz pedig az ilyen mérkőzések kellenek."

 

"Természetesen nagyon csalódottak lennénk [ha a United nem végezne a legjobb négy között]. Sorozatban két szezon trófeák nélkül egyáltalán nem jó dolog."

 

"Mi vagyunk a Manchester United, és a trófeák megszerzéséért játszunk itt. Tavalyi évben nem nyertünk egyet se, ahogy idén se, és ha nem kerülnénk a legjobb négy közé se, akkor ez egy igazán csalódást keltő szezon lenne számunkra. Egyáltalán nem jó ez a klub számára."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 31. forduló elhalasztott mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!