Mata: Pogbanak maradnia kell

Juan Mata elmondása szerint Paul Pogba pozitív hatással van a Manchester United öltözőjére és maradásra szólította fel, hogy újra trófeákkal bővíthessék az Old Trafford dicsőséglistáját.


Pogba egész nyáron az átigazolási pletykák egyik legfőbb szereplője, leggyakrabban pedig korábbi klubja, a Juventus nevét hallani, akik a Sky Italia értesülései szerint sportigazgatójuk, Fabio Paratici személyében egyeztetéseket is folytattak júniusban a játékossal.

 

Emellett Pogba ki is nyilatkoztatta, hogy "új kihívásokra" vágyik a Unitednél elöltött három éve után, majd ügynöke is megerősítette távozási szándékát.

 

Azonban Mata, aki nemrég írta alá 2021-ig szóló szerződéshosszabbítását Manchesterben, szeretné, ha Pogba maradna és segítené a klubot trófeákat nyerni.

 

"Mi mindannyian ismerjük Pault és ő egy fantasztikus középpályás, egy nagyszerű fickó, aki nagyon pozitív és nagyon jó hatással van mindenkire" - kezdte a világbajnok középpályás a Sky Sports Newsnak nyilatkozva.

 

"Szerintem ő boldog és mindenkit összetart, de nem beszélhetek más ember nevében - csak a magaméban."

 

"Csapattársként és barátként szeretném, ha maradna és boldog lenne, mert ő egy nagyon jó játékosunk."

 

Mata közeli barátságot ápol David de Geaval is, aki a Sky Sports News értesülései szerint hamarosan új szerződést ír majd alá, amely értelmében a világ legjobban fizetett kapusa lesz.

 

 

De Gea rekordszámú, négy alkalommal nyerte el az Év Játékosa-díjat a Unitednél mióta nyolc évvel ezelőtt megérkezett az Atletico Madridtól, Mata szerint pedig kulcsfontosságú, hogy honfitársa Vörös Ördög maradjon.

 

"David (De Gea) a világ legjobb kapusa és az egyik legjobb barátom is, szóval szeretném, ha maradna" - tette hozzá a 31 éves játékos.

 

"Szakmai szempontból is nagyszerű lenne, ha maradna, mert a következő szezonban számtalan pontot hozhat számunkra, úgyhogy nagyon boldog lennék, ha továbbra is együtt játszhatnánk."

 

Mata hiszi, hogy a Unitednek az előző szezonbeli bajnoki 6. helyezéshez képes, ahol 30 ponttal a végül bajnoki címet nyerő Manchester City mögött végeztek, javulnia kell a következő idényben.

 

"Ez a klub több trófeát nyert, mint bármelyik másik Angliában és mi szeretnénk újra nagy címeket nyerni. Ez ennek a klubnak a történelme, de a szurkolók is nagyon megérdemlik."

 

"Tudjuk, hogy fejlődnünk kell és jobb szezont kell produkálnunk, mint tavaly. Szerintem nagyon jó emberek alkotják az öltözőnket, ahogy a menedzserünk is az."

 

"Előre akarunk lépni, győzni akarunk, most pedig ezen dolgozunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!