Schweinsteiger: El kell engedni Pogbát

Paul Pogbát "nem szabad megállítani" abban, hogy elhagyja a Manchester Unitedet, állítja a Vörös Ördögök egykori középpályása, Bastian Schweinsteiger.


Pogba a nyár elején "új kihívásokra" való nyitottságának adott hangot, míg ügynöke, Mino Raiola bejelentette, hogy a francia középpályás távozni kíván az Old Traffordról.

 

Schweinsteiger két éven keresztül csapattársa volt Pogbának a Unitedben, mielőtt 2017-ben a Chicago Fire-höz igazolt volna, így jól ismeri a világbajnok játékos lelkivilágát.

 

"Ha egy játékos el akarja hagyni a klubot, akkor nem szabad megállítani" - kezdte a szintén világbajnok német játékos a BBC Sportnak.

 

"Olyan játékosokra van szükség, akik 100 százalékos erőbedobással dolgoznak a klubért és érdekli őket a sorsa. Ez az egyetlen módja, hogy top szinten túlélj és sikeres tudj lenni."

 

"Paul egy nagyszerű játékos. Ő egy olyan csapat után vágyik, ahol ugyanabban a játékstílusban játszhat, mint a francia válogatottban, szóval ha ezt tudja biztosítani körülötte a United, akkor boldogan maradna."

 

Schweinsteiger manchesteri pályafutása során 35 mérkőzésen csak kétszer tudott eredményes lenni, az MLS-be távozása után azonban továbbra is követi a Premier League-et "amennyire csak lehet", különösen volt csapata mérkőzéseit.

 

"Nagyon örülök, hogy újraépítik a csapatukat és a játékstílusukat" - tette hozzá.

 

"Ez csak idő kérdése, mert a United egy hatalmas klub lenyűgöző szurkolótáborral, és olyan játékosokkal rendelkeznek, akik nagyon veszélyesek tudnak lenni."

 

 

"A futball szép oldalát kellene mutatniuk és nagyon remélem, hogy Ole Gunnar Solskjaer engedi fogja a csapatát, hogy képességeiknek megfelelően játszhassanak. Amit eddig láttam, az alapján jó munkát végez."

 

"Nagyon szeretném azt látni, hogy megnyerik a Premier League-et."

 

A Bayern München egykori legendáját a bajorok korábbi edzője, Louis van Gaal csábította az Old Traffordra, de néhány mérkőzésen José Mourinhotól is lehetőséget kapott 2016-os hatalomátvételét követően.

 

Azonban néhány jelenlegi United játékossal beszélve Schweinsteiger hiszi, hogy Solskjaer a legmegfelelőbb személy az Álmok Színházának kispadjára.

 

"Ha egy ilyen nagy klubnál először leszel edző, akkor nem szólhat mindig minden a hullámhegyekről, vannak hullámvölgyek is. Ez normális."

 

"Szerintem ő nagyon jól érti, hogy a csapatának hogyan kellene játszania, és amit eddig láttam, illetve amit hallottam néhány játékostól, azok alapján nagyon boldogok és elégedettek vele."

 

"Fantasztikus játékosaik vannak, csak megfelelően kell őket használniuk."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!