A gyalázkodás csak erősebbé teszi Pogbát

Ole Gunnar Solskjaer dicsérte Paul Pogba "erős karakterét" és szerinte a játékosát ért rasszista gyalázkodások csak még erősebbé teszik őt.


Pogbát azután pécézték ki az online térben, hogy a hétfői, Wolves elleni 1-1-es döntetlenre végződött bajnokin kihagyott egy saját maga által kiharcolt büntetőt. Az őt érő gyalázkodások előtt nem sokkal a Chelsea-s Tammy Abraham és a Reading-es Yakou Meite is rasszista üzenetek célpontja volt.

 

Solskjaer támogatásáról biztosította Pogbát és felszólította a közösségi oldalakat üzemeltető cégeket, hogy tegyenek többet a gyalázkodások megszüntetése érdekében.

 

"Paul rendben van. Paul egy erős karakter, ez pedig csak még erősebbé teszi őt" - kezdte.

 

"Nem tudom elhinni, hogy 2019-ben még mindig úgy ülünk itt, hogy ilyen esetekről kell beszélnünk. A közösségi média egy olyan tér, ahol az emberek hamis identitás mögé bújhatnak. Rengeteg Ole Gunnar Solskjaer profil létezik, amelyekről tudom, hogy nem én vagyok."

 

"A hatóságoknak tenniük kell azok ellen, akik a gyűlöletet szítják. Nagyon sajnálni tudom őket - biztosan vannak problémáik saját magukkal is."

 

A Twitter részéről közölték a Sky Sportsszal, hogy a következő hetekben találkozni fognak a Manchester United képviselőivel a Pogbát ért gyalázkodások után, Solskjaer pedig lépéseket sürget ebben a "súlyos" ügyben - azonban attól nem fogja eltiltani játékosait, hogy használják a közösségi médiát.

 

"Meg kell védenünk az egyéneket. Halálos fenyegetés és rasszizmus esetén komoly dolgokról beszélünk" - tette hozzá a norvég menedzser.

 

"Nem fogjuk eltiltani játékosainkat a közösségi oldalak használatától. Rengeteg jó dologra használható a közösségi média, de ezeknek az incidenseknek megálljt kell parancsolnunk."

 

 

Pogba egy mérkőzéssel azután hibázott tizenegyest, hogy Marcus Rashford eredményes tudott lenni a büntetőpontról a Chelsea elleni idénynyitón. A Wolves ellen látható volt, amint Pogba megbeszéli Rashforddal, hogy ő fogja elvégezni a büntetőrúgást, amely után a Sky Sports szakértője, Gary Neville megkérdőjelezte a csapaton belüli vezetés erősségét.

 

Solskjaer azonban támogatja a világbajnok francia középpályást, hogy a jövőben is bátran álljon bele az ilyen helyzetekbe.

 

"Biztos vagyok benne, hogy fogják még látni Paul Pogbát büntetőt értékesíteni a Manchester Unitedben."

 

"Majd meglátjuk mikor jön el a következő alkalom. Továbbra is gyakoroljuk a büntetőket. Marcus [Rashford] és Paul is foglalkozik velük."

 

"Ne lepődjenek meg, ha Marcus vagy Paul értékesíti majd a következőt - biztos vagyok benne, hogy fogják. Egyáltalán nincs harc köztük ebben a kérdésben."

 

"Csalódottak vagyunk, hogy nem nyertük meg a mérkőzést, de mindig sokkal nehezebb valamiről beszélni, ha nem sikerül a megfelelő eredményt elérni."

 

Solskjaer azokra a kritikákra is reagált, amelyeket azért kapott, mert Pogbát és Rashfordot is büntető végrehajtónak nevezte ki és ők ketten dönthetik el a pályán, hogy ki végezze el, ha megítélnek számukra egy tizenegyest.

 

"Ez nem arról szól, hogy a játékosokra bíztam a dűlőre jutást. Két játékost neveztem ki és a szezon során lesznek olyan mérkőzések, amikor Rashford vagy Pogba nem fog játszani."

 

"Jó nekik tudni, hogy bízok bennük annyira, hogy ők rúghatják a büntetőket. Ez nem olyan, mintha anarchia lenne és mindenki azt csinál, amit akar. Tavaly volt néhány végrehajtónk - Marcus, Jesse [Lingard] és Paul is értékesített tizenegyest."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!