Evra: Vérüket kell adniuk a játékosoknak a klubért

Patrice Evra szerint a Manchester United jelenlegi játékosainak "vérüket kell adniuk a klubért", mielőtt a szurkolók elfogadják őket.


A Vörös Ördögök korábbi kiváló védője, aki jelenleg éppen a klub edzőbázisán dolgozik edzői képesítése megszerzéséért, a Sky Sports Newsnak adott exkluzív interjújában arról beszélt, a szurkolóknak hinniük kell Ole Gunnar Solskjaerban.

 

"Túlzottan sok menedzserünk volt már az elmúlt években. David Moyes, [Louis] van Gaal, [Jose] Mourinho. Szerintem ez nehéz helyzetet eredményez a játékosok szempontjából" - kezdte Evra.

 

"Az egyik menedzser így, a másik pedig úgy akar játszani. De tudni kell, hogy mik a klub és a Manchester United értékei."

 

"Ezért gondolom azt, hogy Ole kinevezése jó döntés volt a klub szempontjából. Ő ismeri és tudja, hogy mi a klub filozófiája."

 

"Mindezt nehéz megérteni, ha a klubon kívülről érkezel, az emberek pedig nem fogadnak el azonnal. A véredet kell adni ezért a klubért ahhoz, hogy az emberek elfogadjanak."

 

"Mi egy nagy klub vagyunk. Trófeákat akarunk nyerni. Nem akarunk több, mint 10 évet eltölteni újabb bajnoki cím nélkül. Ez nem könnyű, de a szurkolóknak hinniük kell - ez egy folyamat."

 

Az egykori csapatkapitány, aki júliusban jelentette be visszavonulását, egy szezonnal Sir Alex Ferguson nyugdíjba menetelét követően, 2014 nyarán távozott Manchesterből.

 

A Juventusnál folytatta pályafutását, ahol két-két bajnoki címet és olasz kupát nyert a csapattal, azonban állítása szerint a Unitedtől való eligazolását nehéz volt megemésztenie.

 

 

"Személyes okok miatt távoztam és csatlakoztam egy olyan nagy klubhoz, mint a Juventus. Nagyon furcsa volt számomra az első néhány hónapban a mezüket viselni" - tette hozzá.

 

"Még ha pozitív és vicces figurának is tartom magamat, akkor is egy kicsit depresszióssá tett az a néhány hónap. Nem tudtam elfogadni azt a tényt, hogy el kell hagynom a Unitedet. Én manchesterinek érzem magamat és örömmel maradtam volna otthon."

 

"Amikor visszatérek ide, akkor mindig otthon érzem magamat. Ha pályakarbantartóként végezném, akkor is. A DNS-emben van a United."

 

Hétfőn a Manchester United hivatalosan is bejelentette, hogy David de Gea új szerződést kötött a klubbal, amely értelmében 2023-ig meghosszabbította manchesteri tartózkodását, plusz egy éves opcióval. Új megállapodásával hetente 350 és 375 ezer font körüli összeget vihet haza a Sky Sports News értesülései szerint, amellyel ő a világ legjobban fizetett kapusa.

 

"Nem lep meg, hogy David de Gea jól teljesít, mert egy nehéz kezdet után [a Unitedben] nagyon erőssé vált mentálisan" - mondta Evra.

 

"Mindig azt kívánom számára, hogy ő legyen posztján a világ legjobbja, azonban azt soha nem kívánnám, hogy ő legyen a Manchester United legjobb játékosa, mert az azt jelenti, hogy valami nincs rendben a védelemmel, a középpályával és a csatársorral."

 

"Úgyhogy kérlek David, nyerd meg a világ legjobb kapusának járó elismerést, de ne legyél a klubon belül az Év Játékosa!"

 

Evra elmondta véleményét a klub nyári igazolásairól, Aaron Wan-Bissakaról, Harry Maguire-ről és Daniel Jamesről is. A 38 éves egykori bekk külön kiemelte Jamest, a walesi játékos hozzáállása ugyanis lenyűgözte.

 

 

"Imádom Jamesben a lelkesedését. Igen, szerzett néhány nagyszerű gólt, jól játszik, gyors, de amit én látni akarok az a szenvedély, és a klub címerének imádata."

 

"A gólörömei pedig ezt mutatják. Kiváló példaképe van Ryan Giggs személyében. Talán az is volt az álma, hogy egyszer a Manchester Unitedben játszhasson. Ez az, amit látni akartam, amikor az új játékosok megérkeztek a klubhoz."

 

"Wan-Bissaka szeret előrefelé játszani, ő egy erős védő. Ferguson mindig azt mondta, ha nem szereted az egy-az-egy elleni szituációkat, akkor nem szabad a Manchester Unitedben játszanod. Úgy látom, hogy Wan-Bissaka készen áll erre és élvezi az ezzel együtt járó kihívást."

 

"Maguire-nek keményen kell dolgoznia, mert minden egyes hibájáért meg fogják találni az emberek, úgyhogy mentálisan nagyon erősnek kell lennie."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!