Mata: A korábbiaknál is nehezebb lesz a Top4-be kerülni

A Manchester United középpályása, Juan Mata szerint minden korábbinál "sokkal nehezebb" lesz a Premier League legjobb 4 csapata közé odaférkőzni.


A Premier League első nyolc fordulója után a United csak 9 pontot gyűjtött, így csak a 12. helyen állnak a bajnokságban.

 

Mata, aki 2014-es Manchesterbe igazolása óta megnyerte már a csapattal az FA-kupát, a Ligakupát és az Európa-ligát is, most elmondta, szerinte soha nem volt még ennyire nehéz feladat egyik csapat számára se, hogy kivívja magának a bajnokság első négy helyének valamelyikét.

 

"Szerintem mindegyik klub fejlődik, és az olyanok, mint a Leicester, nagyon jól erősítenek és remek kerettel rendelkeznek, amellyel egy új szintre emelkedhetnek" - kezdte Mata a Sky Sportsnak.

 

"Nemrég megnyerték [Leicester] a Premier League-et, szóval tudják, hogy mi kell a végső győzelemhez."

 

"A futball mostanra sokkal nehezebbé vált, mert minden klub hatalmasat erősödik, ezáltal sokkal nagyobb a versenyhelyzet és minden klub képes jó játékosokat szerződtetni. Minden egyes szezonban jobbnak kell lenned és meg kell próbálnod a céljaidat elérni."

 

Ebben nincs a United segítségére Paul Pogba sérülése, aki jelenleg Dubaiban végez rehabilitációs foglalkozásokat azután, hogy a csapat legutóbbi két mérkőzését kihagyta. Mata szerint bármelyik csapat megérezné Pogba hiányát, tekintettel tehetségére és személyiségére.

 

 

"Paul egy hihetetlenül nagyszerű srác" - tette hozzá a világbajnok középpályás.

 

"Pozitívan áll az élethez és a futballhoz egyaránt."

 

"Ő most sérült, de a hozzáállása remek. Számtalanszor elmondtam már róla, hogy középpályásként egy nagyon sokoldalú játékosról van szó."

 

"Minden klub számára fontos játékos lenne és ez a mi esetünkben sincs másként."

 

A United eddigi szezonjának kevés pozitívuma közé tartozik, hogy mennyi fiatal jutott játéklehetőséghez, Mata szerint pedig az idősebb játékosok feladata az, hogy elősegítsék a tehetségek fejlődését.

 

"Számos fiatal került fel hozzánk a klub akadémiájáról, néha pedig magamat látom [bennük]. Emlékszem, hogy 18-19 évesen voltak nehéz pillanataim a Valencianál, mert kezdetben nem játszottam túlzottan sokat, de néhány idősebb játékos sokat segített nekem."

 

"Ez az, amit a tapasztalt játékosoknak tenniük kell a fiatal játékosok érdekében."

 

"Remélhetőleg még rendelkezésükre áll néhány év ahhoz, hogy játékosként fejlődjenek és számos mérkőzésen élvezhetik a játékukat ennél a klubnál, mi, idősebb játékosok pedig itt vagyunk, hogy segítsük ebben őket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!