Mata: Martial még mindig nagy jövő előtt áll

Juan Mata szerint Manchester Unitedbeli csapattársa, Anthony Martial "nagy tehetség" és "egy lenyűgöző karrier áll előtte".


Martial még 2015-ben, 19 éves korában igazolt Manchesterbe 36 millió fontért, ahol eddig 116 mérkőzésen 36 gólt szerzett.

 

Az Old Traffordon eltöltött időszaka során többször is érte már kritika teljesítményét, Mata azonban hiszi, hogy a francia játékosra nagy karrier vár még.

 

Amikor arról kérdezték, milyen jövője lehet Martialnak, Mata így felelt a Sky Sportsnak:

"Remélem, hogy nagyon nagy. Ő egy hihetetlenül tehetséges játékos."

 

"Ezt már a megérkezése, azaz a Liverpool elleni első meccse pillanatától látni lehet."

 

"Abból is, ahogyan minden egyes edzésen kezeli a labdát, ahogyan elmegy az emberek mellett és ahogyan megnyeri a meccset egymaga."

 

 

Martial első szezonja pozitívra sikerült a Vörös Ördögök színeiben, 31 mérkőzésen ugyanis 11 alkalommal tudott eredményes lenni, köztük a Liverpool elleni 3-1-es győzelem során történt debütálásakor is.

 

Formája az elmúlt szezonokban ugyanakkor hullámzó volt, de az előző szezonban, amikor a United a bajnokság 6. helyén végzett, újra két számjegyű találatmennyiséggel segítette csapatát.

 

Augusztus óta egy térdín sérülés miatt nem állhat csapata rendelkezésére ebben a szezonban, de jó formában kezdett, hiszen az első három fordulóban két góllal és egy assziszttal segítette társait.

 

"Szeretem az ilyen nagy tehetséggel megáldott játékosokat, imádok együtt játszani velük" - tette hozzá Mata.

 

"Ő egy nagyon-nagyon jó játékos. Még mindig nagyon fiatal és remélhetőleg egy lenyűgöző karrier áll előtte."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instragramon, Twitteren és YouTube-on is!Hozzászólások