Woodward: Ole céljai megegyeznek a Unitedéval

Ed Woodward, a Manchester United ügyvezető igazgatója kijelentette, az Ole Gunnar Solskjaerral és edzői stábjával együttműködő hihetetlenül tapasztalt megfigyelő hálózat vezérli az új játékosok keresési és leigazolási folyamatát, nem "futballon kívüli emberek".


Az ügyvezető alelnöki pozíciót is ellátó Woodward a Manchester United több mint 400 alkalmazottja számára tartott éves, Old Traffordon rendezett találkozón elmondta, a klub céljai és a menedzser csapattal kapcsolatos jövőbeli víziója között szinergia mutatkozik.

 

Emellett igyekezett eloszlatni azokat a kételyeket, hogy a klubnál fontosságban a kereskedelmi oldal felül kerekedett a pályán nyújtott teljesítményen, azzal, hogy elmagyarázta, a Unitednek ténylegesen két része van - a legendás futballklub és mellette pedig egy sikeres kereskedelmi működés, utóbbi pedig támogatja az előbbit azzal, hogy biztosítja a bevételek újbóli befektetését a trófeák megszerzéséhez.

 

"A valóság a Manchester Unitednél az, hogy a klub két részből áll. Először is, mi egy hihetetlen, 141 éve működő futball szervezet vagyunk, tele történelemmel, örökséggel, tradícióval és sikerrel. Ez soha nem változhat meg. Ezt meg kell védenünk ... fontos, hogy a kereskedelmi oldal soha nem élvezhet prioritást a futballal szemben" - kezdte Woodward.

 

"Mint más futball kluboknál, nálunk is a kereskedelmi tevékenység biztosítja, hogy újra és újra befektethessünk a klub futballal kapcsolatos részébe. A két terület együttműködése eredményezi azt, hogy a Manchester United versenyelőnnyel rendelkezik ezen a téren."

 

A Vörös Ördögök három új játékossal erősítették meg keretüket a nyár folyamán - Daniel James, Harry Maguire és Aaron Wan-Bissaka - és mindannyian remekül kezdték első manchesteri idényüket.

 

Woodward azonban úgy érzi, félreértés van a játékosok átigazolásával kapcsolatos véleményekben.

 

"Létezik egy olyan mítosz, hogy nálunk futballon kívüli emberek hoznak futballszakmai döntéseket, ez pedig szerintem sértő azokra az emberekre nézve, akik a futball oldaláról dolgoznak ezért a klubért" - tette hozzá.

 

"A szakmai stáb nagy része több, mint 10 éve dolgozik a saját feladatkörében. Néhány megfigyelőnk már több mint 25 éve segíti a munkánkat."

 

"Az elmúlt évek során bővítettük a megfigyelői hálózatunkat és hisszük, hogy most hatékonyan és produktívan működik. A játékosok ajánlása és a döntések meghozatala ennek a részlegnek, illetve a menedzser és stábja együttműködésének az eredménye, nem a klub vezetőségéé."

 

 

Solskjaer és kollégái számos nyári döntésének eredményeként, mint például néhány felnőtt kerettag el- és kölcsönadása, illetve az akadémián nevelkedett tehetségek felhozása a felnőtt csapathoz, egy alaposan megfiatalított játékoskeretet alakított ki az Old Traffordon. A szezon eddigi kezdőcsapatainak átlagéletkora 25 év körül alakult, ez pedig egy újabb korai jele annak, hogy a klub milyen átalakuláson megy át a norvég menedzser kezei alatt.

 

"Ole víziója pontosan megegyezik az általunk vallott három futball alapértékkel" - folytatta Woodward.

 

"Trófeákat kell nyernünk, támadó futballt kell játszanunk és lehetőséget kell biztosítanunk a fiataloknak."

 

"Az előző szezonban mi voltunk a Premier League élklubja abban a tekintetben, hogy mennyi játékpercet biztosítottunk a saját akadémiánkon végzetteknek."

 

"Mindannyiunknak büszkének kell lennünk az akadémiával kapcsolatos nagy mértékű befektetéseinkre - kiterjesztett toborzás, létesítmények és analitika - amely gyümölcse most kezd beérni."

 

"Még rengeteg tennivalónk akad, de a következő évek során ezek meg is fognak valósulni. Tudjuk, hogy ez egy erős versenyelőny számunkra és továbbra is nagy figyelmet és befektetéseket fogunk szentelni ennek a területnek. Továbbra is ez marad a klub szíve."

 

Woodward elismerte, hogy a pályán hullámvasútszerű utat járt be a csapat mióta Ole Gunnar Solskjaer az előző idény derekán átvette az irányítást, miután a felvillanyozó első hónapokat erőt próbáló április és május követte. A mostani szezon egy Chelsea elleni 4-0-s győzelemnek köszönhetően nagy felütéssel kezdődött, de a sérülésekkel teletűzdelt csapatnak az utóbbi időben nehezen jöttek a győzelmek.

 

"Úgy érzem, hogy az előző szezon középső, Ole érkezése utáni része a legrelevánsabb példa arra, hogy mit akarunk elérni és hol akarunk lenni."

 

"Egy olyan csapatot láttunk, amely gyors, gördülékeny futballt játszott és egyértelműen tükrözte a menedzser által elvárt stílust, illetve játékfilozófiát."

 

"Ole emellett visszacsempészte a csapat környezetébe a fegyelmet, amelyből talán hiányt szenvedtünk az utóbbi években. Ő egy olyan keretet épít, amely tiszteli a klub történelmét, keményen dolgozó játékosokból áll, akik tisztelik a csapattársaikat. Senki sem nagyobb, mint a klub."

 

"A nyár folyamán történt változások eredménye egy nagyon fiatal játékoskeret lett. De emellett ez egy olyan keret is, amelyben a játékosok és az általuk vallott kultúra alapként szolgál számunkra az építkezéshez, a fejlődéshez az általunk kezdett új úton."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!