Martial: Bizonyítanom kell csatárként

Most, hogy ötödik szezonját tölti a Manchester Unitednél és csatárként lép pályára, Anthony Martial elismerte, hogy bizonyítania kell azt, hogy a Premier League legjobb támadói közé fejlődött fel.


A 23 éves francia játékos a United Review exkluzív interjújában ambícióiról beszélt. Amikor arról kérdezték, hogy most jobban koncentrál-e a gólszerzésre, mint amikor 2014-ben a Vörös Ördögökhöz igazolt, Martial egyetértett és rámutatott, hogy mennyire szeretné megmutatni érettségét a csatársorban.

 

"Még nagyon fiatal játékos voltam, amikor a klubhoz kerültem" - magyarázta a klub 9-es számú játékosa.

 

"Még egyetlen teljes szezon se volt a lábamban profi futballistaként. De most már az ötödik idényemet töltöm itt, szóval most már bizonyítanom kell és meg kell mutatnom, hogy milyen játékossá fejlődtem és hogy ott vagyok a Premier League legjobb csatárai között. Gyerekként kerültem ide, de mostanra felnőttem és sokkal érettebbé váltam. Manapság már sokkal jobbnak érzem magamat."

 

Bár egyes hírforrások szerint a vasárnapi, Aston Villa elleni bajnokin sérülés miatt kellett lecserélni, a klub hivatalos meccsmagazinja arra számít, hogy kezdőként léphet majd pályára a ma esti Tottenham Hotspur elleni rangadón.

 

 

A támadóalakzatban társa lehet Marcus Rashford és a nyári igazolás Daniel James is, aki lenyűgözte francia csapattársát mióta áttette székhelyét az Old Traffordra a Swansea City-től.

 

"Ő egy olyan játékos, aki elképesztő sebességgel van megáldva" - tette hozzá.

 

"Hihetetlenül gyors, emellett pedig képes a megfelelő választást is meghozni. A sebessége ellenére soha nem veszíti el az irányítást, fenntartja a fejét és gyakran hoz jó döntést."

 

"Ez egy nagy plusz egy támadójátékos számára, mert így mindegyik csapattársa számára képes lehet gólpasszt adni. Ő egy igazán klasszis játékos, aminek, hogy őszinte legyek, korábban viszont nem voltam ismeretében, úgyhogy ez egy nagyszerű igazolássá teszi."

 

 

Rashford kapcsán Martial abban reménykedik, hogy az angol válogatott támadó képes lesz ebben a szezonban játékosként kivirágozni.

 

"Számomra Marcus egy eléggé összetett és sokoldalú játékos."

 

"Fiatal, de ő egy olyan srác, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik, mert nagyon korán kezdett el felnőtt szinten játszani."

 

"Szerintem mostanra képessé vált a játékát egy teljesen új dimenzióba hozni. Remélem, hogy folytatni tudja ezt az utat, mert ez segíteni fog minket a fejlődésben és hozzájárul általánosságban is a csapat sikeréhez."

 

Összességében csalódást keltő módon indult a szezon a Tottenham Hotspur számára, amely nemrég edzőváltást eredményezett náluk, Martial pedig elismerte, hogy meglepődött a szerda esti vendégek vegyes eredményein.

 

"Igen, meglepődtem, mert nagyon jó szezont futottak tavaly és bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe is, úgyhogy jobb teljesítményre számítottam tőlük."

 

"De biztos vagyok benne, hogy képesek lesznek talpra állni és elkezdeni feljebb kapaszkodni a tabellán. Nincsenek kétségeim ezt illetően, mert jó csapatuk van, remek játékosokkal teletűzdelve."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!