Magyarázat Pogba és McTominay hiányára

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer magyarázattal szolgált arra, hogy miért hiányzott két középpályás kulcsjátékosa a Burnley elleni meccsnapi keretből, a mérkőzés után pedig további információkkal szolgált bevethetőségük kapcsán.


Sem Scott McTominay, sem Paul Pogba nem volt ott a Lancashire-be utazók között, hiányukban pedig Fred és Nemanja Matic foglalták el a Vörös Ördögök középpályájának két pozícióját.

 

McTominayt a Boxing Day-en le kellett cserélni a félidőben a Newcastle ellen 4-1-re megnyert bajnokin, helyére pedig Paul Pogba állt be, a skót játékos pedig további vizsgálatokon fog átesni, hogy pontosan diagnosztizálni tudják térdproblémájának súlyosságát.

 

"Igen, megnéztük az állapotát, de a teljes körű vizsgálatok még nem történtek meg" - mondta Ole a MUTV-nek még a Turf Mooron tegnap rendezett bajnokit megelőző interjújában McTominay kapcsán.

 

"A hétvége folyamán többet fogunk majd tudni. Nem néz ki túl jól, de abban reménykedünk, hogy gyorsan tud majd gyógyulni."

 

Eközben Pogba kapcsán kiderült, hogy nem akart az edzői stáb kockázatot vállalni a játszatásával, miután csak nemrég térhetett vissza lábfej sérüléséből, amely három hónapos kihagyást okozott számára.

 

A francia világbajnok középpályás a Watford ellen 25, a Newcastle ellen pedig 45 percet tölthetett a pályán.

 

"Paul visszatérése óta már két meccsen pályán lehetett, de előtte hosszú időt kihagyni kényszerült" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Nem éreztük úgy, hogy ma az lenne a megfelelő döntés, ha elhozzuk magunkkal."

 

 

A Burnley elleni győzelmet követő sajtótájékoztatóján a norvég menedzser arra tett utalást, hogy Pogba a Newcastle elleni második félideji pályára lépését követően nem érezte megfelelően magát, de az Arsenal elleni idegenbeli rangadót megelőzően még mindenképpen figyelemmel kísérik az állapotát.

 

"45 percet volt a pályán, előtte pedig hosszú ideig nem volt bevethető és úgy érezte, hogy valami nincsen rendben" - mondta Ole.

 

"Ez egy erre a meccsre adott reakciója volt, úgyhogy most ki kell várnunk a megfelelő időt és majd meglátjuk, hogy a következő meccsre készen áll-e. Ha ilyen sokáig vagy sérült, akkor mindig időbe telik, hogy 100 százalékos állapotba kerülj. Valószínűleg csak szüksége volt még egy nap regenerálódásra."

 

McTominay kapcsán már nem ennyire pozitívak a hírek, ugyanis 2020 első heteit kihagyni kényszerül majd. Előzetes számítások szerint a skót válogatott játékos három-négy hétig is csak az oldalvonal mellől figyelheti társait.

 

"Nem számítok arra, hogy Scott néhány héten belül visszatérhet. Nem hiszem, hogy egy-két héten belül újra a pályán láthatjuk. Ennél több időre lesz szüksége. De eddig mindig ránk cáfolt, mert amikor azt mondtuk, hogy három hetet fog kihagyni, akkor két hét után már visszatért. Nem tudom, hogy három vagy négy hétre lesz szüksége. Valahogy ebben az időtartamban kell számolnunk a mellőzésével, de keressük a megoldást a helyzetére."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!