Woodward: Újjáépítés szempontjából fontos nyár előtt állunk

Ed Woodward egy Manchester United szurkolói ankéton közölte, "fontos lehetőségként" tekintenek a következő nyárra a klub újjáépítésének tekintetében, de elismerte, hogy a trófeákért való harcban "nem ott tartanak, ahol szeretnének".


A United vezetősége és az ügyvezető igazgatói posztot ellátó Ed Woodward folyamatosan kritikák kereszttüzében áll, miután Ole Gunnar Solskjaer legénysége kiegyensúlyozatlan teljesítményével csak 8. a Premier League tabelláján.

 

Mindazonáltal a téli átigazolási időszakban hosszas huzavona után sikerült megszerezni Bruno Fernandes aláírását a Sporting Lisszabontól, majd az utolsó pillanatban még Odion Ighalo is csatlakozott a csapathoz kölcsönben.

 

A januári transzfer szezon utolsó napján, január 31-én tartott találkozón résztvevők arról hallhattak az ügyvezetőtől, hogy milyen "alapos munkát" végeztek a klub kiválasztási folyamatait illetően, emellett pedig milyen "számottevő beruházásokat" valósítottak meg a megfigyelés, adatgyűjtés, illetve elemzés területén és biztosította a szurkolókat, hogy az átigazolási piacon eszközölt manővereket egyértelmű filozófia mentén teszik meg.

 

"Bruno Fernandes e heti leigazolása és a kulcsjátékosok sérülésből való visszatérése nagy lökést adhat Ole-nak és csapatának a szezon előttünk álló második felét megelőzően" - kezdte Woodward a találkozó jegyzőkönyve szerint.

 

"Harcban állunk még az Európa-ligában és az FA-kupában, illetve a Bajnokok Ligája indulást érő helyek megszerzéséért is, szóval még rengeteg minden elérhető számunkra."

 

"Mindazonáltal a klub és a vezetőség részéről tisztában vagyunk vele, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Mindent felülíró prioritást jelent mindenkinek a klubnál, hogy folyamatosan a Premier League és Bajnokok Ligája trófeák megszerzéséért álljunk harcban. Bár a fejlődés nem megy mindig simán, a klubnál mindenki eltökélt és arra koncentrál, hogy kivegye a részét a céljaink eléréséből."

 

"Jelentős munkálatokat - és beruházásokat - végeztünk az akadémiánk megerősítéséért és elégedettek vagyunk a színfalak mögötti fejlődéssel, mert így biztosra mehetünk, hogy a megfelelő játékosok, a megfelelő infrastruktúrában a megfelelő játékkultúrát sajátítják el a hosszútávú siker fenntarthatósága érdekében."

 

"Ugyanúgy alapos munkát végeztünk a kiválasztási folyamatok tekintetében és számottevő beruházásokat eszközöltünk a játékosmegfigyelés, az adatgyűjtés és elemzés területein is. Az átigazolási politikánkat tiszta és egyértelmű terv és filozófia mentén valósítjuk meg Ole-val és edzői stábjával együttműködve. Az a célunk, hogy a tapasztalatot a továbbfejlődésre leginkább alkalmas legjobb fiatal játékosokkal vegyítve egy kiváló elegyet hozzunk létre az akadémiánkról kikerült játékosokból és a magas minőségű igazolásokból."

 

"Az idei szezon alatt a kiválasztási folyamataink során már azon játékosok elemzésével foglalkozunk, akikkel a nyári átigazolási időszak során tervezünk erősíteni. A következő nyarat egy fontos lehetőségnek látjuk a csapat újjáépítése kapcsán."

 

 

Woodward, aki támogatólag lépett fel azt illetően, hogy a szurkolók újra állóhelyeket szeretnének az angliai stadionokban, kijelentette, hogy Bruno Fernandes egy nyári célpontja volt a Unitednek, és rámutatott arra, hogy a portugál játékos esetlegesen 68 millió fontig felkúszó árcédulája is egy bizonyíték arra, hogy folyamatosan fektetnek be a csapat megerősítésére.

 

"Folyamatosan fenntartjuk azt a nézőpontunkat - mivel január nem az optimális időpont a játékosok megszerezhetősége szempontjából - hogy januárban csak akkor vásárlunk, ha az amúgy nyárra kinézett játékos elérhetővé válik és nagy örömünkre szolgál, hogy ez a stratégiánk Bruno Fernandes eheti szerződtetésében manifesztálódott" - tette hozzá.

 

"Bruno Fernandes és az előző nyáron szerződtetett játékosok a bizonyítékai annak, hogy a folyamataink megfelelőek. Az elmúlt évek során nem maradtak el a játékosvásárlások, Ole menedzserré kinevezése óta több mint 200 millió fontot költöttünk; az a célunk, hogy biztosítani tudjuk a játékosvásárlás minőségi szintjének fenntartását."

 

"A pályán kívül fontos megjegyezni, hogy a klub kereskedelmi tevékenységei olajozottan működnek, amelyekkel biztosítható az az önfenntartó modell, amely befektetésekkel tudja támogatni a csapatot."

 

"Eközben folyamatosan a szurkolói élmény javításának lehetőségeit kutatjuk - kezdve az Old Trafford mozgássérült szurkolói helyeinek 11 millió fontba kerülő átalakításától, a biztonság területén elért fejlesztéseken és a stadion hangulatának érdekében történő szurkolói csoportokkal való együttműködéseken át az állóhelyek bevezetésének tervéig, vagy az éppen most is folyamatban lévő meccsnapi étkezési és italfogyasztási lehetőségek felülvizsgálatáig."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!