Ince: Eljön majd Henderson ideje a Manchester Unitednél

A United fiatalja lenyűgözően védett ebben az idényben, emiatt azt tanácsolják neki, töltsön még egy évet a Bramall Lane-en.


Dean Henderson a legjobb döntést hozná, ha a Pengéknél maradna, míg David de Gea a Vörös Ördögöket erősíti - mondja a korábbi középpályás, Paul Ince.

 

 

A 23 éves kapus remek formát mutat második, Sheffield Unitednél eltöltött idényében, az övé a második legtöbb, kapott gól nélkül lehozott mérkőzés a Premier League idei kiírásában.

 

Henderson szívesen megőrizné első számú kapus pozícióját, ezért nyitott lehet Chris Wilder csapatánál maradni. A Pengék edzője elmondta, elkezdődtek a tárgyalások annak érdekében, hogy a hálóőrt megtartsák a következő szezonra.

 

A Manchester Unitednél nagyra értékelik Hendersont, ezért tavaly nyáron új szerződést írtak vele alá, melynek értelmében 2022-ig a klub játékosa. Az akadémia neveltje a jövőben első számú kapus lehetne, de Ince úgy véli egyelőre még Sheffieldben kell maradnia.

 

"Még viszonylag fiatal, viszont kitűnő. Kinőtte magát. Ha valaki ilyen jól teljesít kölcsönben, elkezd gondolkodni, vajon számítana-e rá Manchester United. Úgy gondolom jelenleg tapasztaltabb kapusokra van szükségük" - mondta Ince a Goal.comnak.

 

"Boldognak kell lennie, amiért minden héten játszik. Ha visszatérne Manchesterbe és a padon ülne, mint Sergio Romero évek óta, az nem lenne jó neki. Ha minden héten játszik, eljön az ő ideje."

 

Ince úgy véli, ha a United elkötelezte volna magát amellett, hogy Henderson hamarosan a klub első számú hálóőre legyen, nem kínáltak volna új megállapodást De Gea-nak.

 

 

A spanyol tavaly szeptemberben hosszabbította meg szerződését 2023-ig, annak ellenére, hogy a 29 éves portás nem a legjobb formáját mutatja az idényben.

 

"Ha a United tervei és Dean Henderson összhangban állnának, nem hiszem, hogy David de Gea-nak ötéves szerződést ajánlanak. Az a tény, hogy aláírt és megállapodtak Ole-val, azt jelenti, hogy ő lesz az első számú kapus."

 

"Ha nem sérül meg (De Gea), nem hiszem, hogy Henderson sok esélyt kapna, annak ellenére, hogy kitűnő."

 

"Ötéves szerződést adtak neki. Úgy gondolom, hogy a következő három vagy négy évben ő lesz a No.1. Talán, ha túl sok hibát vét, elveszítheti a pozícióját."

 

Ha a 2020-as Európa-bajnokságot egy évre elhalasztják a koronavírus miatt, egy újabb Bramall Lane-en kölcsönben eltöltött szezon még nagyobb esélyt jelentene a fiatal játékosnak arra, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitány kezdőként tekintsen rá a kontinensviadalon. A szezon során sokan adtak hangot azon véleményüknek, hogy Henderson legyen Jordan Pickford helyett Anglia első számú kapusa, és egy újabb év Wilder irányítása alatt valószínűleg csak tovább erősítené ezeket a hangokat 2021 nyaráig.

 

"A Sheffield United és Chris Wilder nagy hatással volt rá, mert tanul, emberként és játékosként növekszik" - mondta Solskjaer az év elején Hendersonról.

 

Egy újabb jó idény az, amire Hendersonnak szüksége lehet ahhoz, hogy biztosítsa helyét az Európa-bajnokságon.

 

"Ambiciózus vagyok és nem gondolom, hogy valami baj van ezzel. A szemem a mezen tartom" - mondta Henderson februárban. "Csak tartanom kell ezt a teljesítményt és remélhetőleg lehetőséget kapok, mert lehetőség nélkül nem tudsz bizonyítani."

 

Solskjaer úgy véli, hogy a hálóőr jövője az Old Traffordon van. Mivel azonban De Gea hosszú távra elkötelezte magát, és nem valószínű, hogy hamarosan távozna, Dean Henderson számára a legjobb út a United és az angol válogatott kapuja irányába egy újabb Sheffieldben töltött szezon lehet.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!