Ole még izgalmasabb támadójátékra számít

A Manchester United menedzserét, Ole Gunnar Solskjaert izgatottá teszi annak a lehetősége, hogy hamarosan egy kezdőcsapatba nevezheti majd Bruno Fernandest, Paul Pogbát és Marcus Rashfordot is.


Fernandes szenzációs játékkal tudott előrukkolni, mióta januárban Manchesterbe szerződött a Sporting Lisszabontól és hathatós segítségével a Vörös Ördögök 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatot tudtak maguknak kiépíteni a futball március 13-án történt felfüggesztését megelőzően.

 

A portugál középpályásnak még nem állt módjában egy csapatban játszani Paul Pogbával és Marcus Rashforddal, de ennek a lehetősége hamarosan realitássá válhat, miután a duó mindkét tagja keményen dolgozik otthonában azért, hogy rehabilitációja jól sikerüljön és visszatérhessen a pályára.

 

A Sky Sportsnak pénteken adott interjújában amikor Fernandes és Pogba lehetséges együtt játszásáról kérdezték, Solskjaer nem tudta leplezni lelkesedését az épülőben lévő csapata kapcsán.

 

"Jó játékosok mindig képesek együtt játszani, úgyhogy ők egyértelműen tudnak - ez egy hatalmas igen" - kezdte a norvég szakember.

 

"Ez nagyon izgalmas. Az egész keretünk tele van izgatottságra okot adó játékosokkal. Ott van Scott (McTominay), Fred, Nemanja (Matic). Rengeteg mérkőzés vár még ránk és biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk megtalálni köztük a megfelelő kapcsot."

 

"Természetesen már beszéltünk erről az edzői stáb tagjaival is és már nagyon várjuk ennek a lehetőségét. Egyértelmű, hogy Bruno megérkezése hihetetlen hatással volt ránk, mindenkit feldobott, a klubot, a szurkolókat és a játékosokat egyaránt. Paul és Marcus visszatérése emellett pedig fantasztikus lenne."

 

"Paulnak nagyon nehéz szezonja volt sérülései okán és Marcus is közel a visszatéréshez. Úgyhogy ez számunkra - és nekik is - nagy lehetőséget nyújt arra, hogy ismét a kezdőben számolhassunk velük."

 

A hét folyamán megerősítésre került, hogy a koronavírus világjárvány ideje alatt külföldre utazó játékosoknak vissza kellett térniük Manchesterbe, és bár az Aon Training Complexbe való visszatérés időpontja még nem került bejelentésre, a csapat tagjainak edzésmunkája is intenzívebbé vált. Folyamatosak a tárgyalások azt illetően, hogy a Premier League szezonja mikor folytatódhat, de Solskjaer ettől függetlenül magabiztos azt illetően, hogy játékosai fizikálisan top formában lesznek és több, mint készen fognak állni a három frontos harcra.

 

 

"Még rengeteg mindenért harcolhatunk" - tette hozzá Ole.

 

"Éppen csak elkezdtük megtalálni a formánkat és három ponttal vagyunk lemaradva a Chelsea-től 9 fordulóval a bajnokság vége előtt. Szóval abban reménykedünk, hogy feljebb tudunk majd lépni a tabellán. Ezt kell tennünk és bármikor is induljon újra a bajnokság, azon leszünk, hogy utolérjük őket."

 

"Most majd sok fog azon múlni, hogy miként tudjuk ismét egy közegbe kovácsolni a játékosokat. Ez egy nagyon furcsa forgatókönyv; évek óta dolgozik egy bizonyos környezetben a csapat, az ember hozzászokik ahhoz, hogy milyen kapcsolatban van a fiúkkal, hogy kezet rázunk vagy éppen megöleljük egymást ha arra van szüksége valakinek. De ezek most mind eltűntek, ez pedig aggodalomra ad okot számomra: hogyan tudunk majd visszatérni és újra visszaépíteni azt a környezetet, amiben korábban voltunk."

 

"A Man Unitednél mindig jelen van a trófeák megszerzésével kapcsolatos nyomás és az, hogy mindig meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket. Nehéz szezonon vagyunk túl, amely az újjáépítésről szólt - szerintem ezt mindenki tudja és látta is. És szerintem elkezdtünk valami nagyon izgalmasnak a szemtanúi lenni. Érdekeltek vagyunk még az FA-kupában, amelyet szeretnénk megnyerni. Ott van az Európa-liga, ahol továbbra is harcban állunk. Természetesen trófeákat akarunk nyerni. Szerintem nagyon izgalmas játékosokkal rendelkezünk, akik egyre jobbá és jobbá válnak és a legtöbbjük hatalmasat fejlődött. Sikerült az általunk kitűzött alapcélok felé haladnunk, tehát védekezésben stabilabbá válni, illetve szeretnénk attraktív támadójátékot is játszani, amely Marcus és Paul visszatérésével, Brunoval karöltve sikerülhet is."

 

A Sky Sportsnak adott interjú során Solskjaert az átigazolási piacról is kérdezték, amely kapcsán kihangsúlyozta, ő elégedett a keretével - bár a klub mindig nyitott szemmel jár az új tehetségek felkutatását illetően.

 

"Szerintem Mason (Greenwood), Anthony (Martial) és Marcus fantasztikusak voltak ebben a szezonban és majdnem 50 gólt szereztek együtt."

 

"Marcus megsérült, de ettől még így is ez a legjobb szezonja eredményesség tekintetében, ahogyan Anthony-nak és természetesen Masonnak is, aki egy hihetetlen tehetséggel megáldott gólszerző."

 

"De mi mindig a keret megerősítésére törekszünk. Most bizonytalanság uralkodik a piacon, senki nem tudja, hogy miként fog alakulni a futball és az üzlet, de én nagyon boldog vagyok a jelenlegi keretemmel."

 

"A mai világ már más, mint ami két hónappal ezelőtt volt. Alkalmazkodnunk kell, hiszen vannak olyan klubok, amelyek gazdaságilag nagyon megsínylik ezt az időszakot. Ez egy új világ és szerintem a nyári átigazolási időszak teljesen más lesz, mint amire bárki is számít."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!