Négyen, akik sose kaptak a "hajszárítóból"

Ryan Giggs megnevezte azt a 4 személyt, akik mentesültek Sir Alex Ferguson leteremtéseiből.


Ferguson az Álmok Színházában töltött 26 éves pályafutása során 13-szor vezette Premier League győzelemre, 2 alkalommal pedig európai elsőségre a Vörös Ördögöket, így méltán kiérdemelve a labdarúgás legnagyobb edzőinek járó tiszteletet.

 

Azonban nem mindig volt felhőtlen a viszonya játékosaival, aminek többször hangot adott, ahogy azt az öltözőből kiáramló pletykák is alátámasztották. Egy-egy mérkőzés szünetében, vagy a lefújást követően megtörtént néhányszor, hogy a sztárok is kaptak tőle a szereplésük miatt.

 

Emlékezzünk csak a David Beckhammel kapcsolatos botrányra, de például Jaap Stam és Ruud van Nistelrooy távozásához is a pályán kívüli nézeteltérések vezettek.

 

"Csak 3-4-en voltak, akik megúszták" - mondta a Manchester United valaha volt legtöbbször pályára lépő szélsője.

 

Eric Cantona mellett Bryan Robson, Roy Keane és Cristiano Ronaldo voltak a kivételt képező labdarúgók, akiknek nem jutott ki Fergie haragjából. Ők voltak a skót nyerőemberei.

 

"Húzóemberek voltak, ezért nem érezte úgy, hogy nekik kellene mennie."

 

 

"Néhány találkozón Eric semmit se csinált. Nem talált be, a mezőnymunkája sem volt kiemelkedő, mint például Wayne Rooney-nak, nem volt hatással a mérkőzések kimenetelére. De Sir Alex tudta, csak időkérdése és minden megváltozik."

 

"Ültünk az öltözőben, úgy gondoltuk, most ő is megkapja a mestertől a pocsék teljesítménye miatt."

 

"De a következő meccsen győztes gólt szerzett, vagy valami varázslatosat produkált, ezért a nagy nevekkel megengedőbb volt, amíg letettek valamit az asztalra."

 

"A pszichológia nagymestere ő, képes volt kihozni a legjobbat a csapatából. Vagy magához édesgette, vagy mérgesen leteremtette játékosait, de könnyűszerrel kihagyott bárkit a keretből."

 

Giggs bevallotta, pár alkalommal neki is sikerült az idegeire mennie, fizetésmegvonásban is részesült, mert nem volt hajlandó elfogadni a menedzser kritikáit.

 

"Sokszor összevesztem vele" - tette hozzá a walesi. "Karrierem során talán 6-7 alkalommal fajult odáig a dolog, hogy több heti fizetésem bánta, mert visszaszóltam neki egy vitában."

 

"Karrierje végén elmondta, valójában csípte az odaszólogatásaimat, ez azt jelentette számára, hogy ilyenkor a játékosról nem peregnek le könnyen a kritikák. De akkor is büntetett, mert megakarta mutatni, hogy ő a főnök, de addig nem volt igazán oda, míg valaki nem lépte át azt a bizonyos határt."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!