Solskjaer Pogba csapatba jelölését pedzegeti

Ole Gunnar Solskjaer elárulta, Paul Pogba először léphet majd pályára 2020-ban, amikor a Manchester United pénteken este a Tottenham Hotspurhöz látogat.


A francia középpályás ebben a szezonban nyolc alkalommal húzhatta csak magára tétmérkőzésen a Vörös Ördögök mezét - legutoljára a Newcastle ellen a Boxing Day-en - súlyos bokasérülése okán, de készen áll a visszatérésre, miután a futball élet három hónapos leállása során már felépült és megfelelő edzésmunkát végezhetett.

 

Az még nem került eldöntésre, hogy Paul kezdőként, vagy a koronavírus járvány óta bevezetett 9 cserelehetőség egyikeként a kispadon kezd majd, de a menedzsere szerint a 27 éves játékos képes lehet 60 percnyi játékra, amely nagy lépés lenne számára a csapatba való visszaintegrálódása tekintetében.

 

"Természetesen ugyanazt várom el Paultól, mint a többi játékostól, azaz, hogy a lehető legjobb teljesítményüket nyújtsák. Paul a világ egyik legjobb középpályása. Úgyhogy egyértelműen arra számítunk, hogy minél több és több játéklehetőséget kap, annál jobban fog javulni a játéka" - kezdte Ole Gunnar Solskjaer, amikor arról kérdezték, hogy milyen teljesítményre számít a klub egykori akadémista növendékétől.

 

"Nem tudom, hogy 45 vagy 60 percig tud a pályán lenni, de a következő hónapok során lépésről-lépésre építhetjük fel a játékát, hogy újra a legmagasabb szinten teljesíthessen, mert Paulnak nagyon, de nagyon jó karriere volt már eddig is."

 

"Senkinek nem szabad megfeledkeznie arról, hogy ő egy világbajnok játékos és azt akarjuk, hogy a pályán is vezérünk legyen."

 

Az egyik legizgalmasabb kérdés a manchesteri szurkolók számára világszerte az lesz, hogy vajon hogyan muzsikál majd együtt Pogba a januári igazolással, Bruno Fernandessel.

 

A portugál játékmester azonnal közönségkedvenccé avanzsált azáltal, hogy gyakorlatilag a megérkezése pillanatától hihetetlen hatással volt a csapat támadójátékára, Solskjaer pedig már nagyon várja, hogy mellette láthassa majd a mozgékony Pogbát, ismételten legjobb formáját nyújtva.

 

 

"Igen, nagyon remélem és hiszem, hogy hamarosan újra láthatjuk folyamatosan jó teljesítményt nyújtani Pogbát" - tette hozzá.

 

"Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy Paulnak nagyon nehéz éve volt a rengeteg sérülése okán, de látom a mentalitását és a fókuszáltságát. Most egészséges, teljes értékű edzésmunkát végez, tehát készen áll újra pályára lépni."

 

"Paul mindig is minőséget képviselt, egyike a világ legjobbjainak posztján, úgyhogy remélhetőleg amilyen gyorsan csak lehet a csapatunkban tudhatjuk."

 

Pogba hiányában a Fernandes, Fred, Scott McTominay és Nemanja Matic alkotta középpályás kvartett hathatós közreműködésével jött össze a United minden sorozatot figyelembe véve 11 mérkőzéses veretlenségi sorozata, mielőtt a koronavírus világjárvány miatt a futballt felfüggesztették volna.

 

Most, hogy már a nyári időszakban járunk - amikor nem megszokott klubszinten mérkőzéseket játszani - Ole egy szinte teljesen egészséges játékoskerettel készülhet a rájuk váró megmérettetésekre és elárulta, át kell gondolnia, hogy miként tudja majd az összes középpályását hadra fogni úgy, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozza majd ki belőlük.

 

"Szerintem az nem problémát, hanem egyfajta kihívást jelent számomra, hogy kiválasszam a legmegfelelőbb személyeket arra, hogy a lehető legjobb formációban vegyük fel a harcot az aktuális ellenfeleinkkel."

 

"Ahogy azt már sokan elmondták, Nemanja, Scott és Fred fantasztikusan vette az akadályokat, nagyon jó szezont futottak."

 

"Bruno megérkezése pillanatától nagy hatással volt a csapatra, Paul felépülése pedig csak segítségünkre lehet, mert olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!