Matic: A mentális felkészülés az Európa-liga siker kulcsa

Nemanja Matic, a Manchester United középpályása hiszi, hogy 10 nap múlva a legerősebb mentalitással rendelkező együttes fogja magasba emelni az Európa-liga megnyeréséért járó trófeát.


A Vörös Ördögök hétfőn este nehéz időjárási körülmények között, hosszabbítás után tudták legyűrni az FC Københavnt Kölnben, ahol éjszakába nyúlóan is meghaladta a hőmérséklet a 30 Celsius fokot.

 

Bár a szerb játékos elismeri, megterhelő szezonon vannak túl - a 2019/20-as idény pontosan egy évvel ezelőtt, augusztus 11-én vette kezdetét - úgy érzi, hogy a vasárnapi elődöntőben, és remélhetőleg az azt követő pénteki döntőben a fejekben végbemenő folyamatok fognak döntő jelentőséggel bírni.

 

"Igen, szerintem jó erőnléti állapotnak örvendünk. Természetesen hosszú szezonon vagyunk túl, de már korábban is tudtuk, hogy mire számíthatunk" - kezdte Matic a kölni negyeddöntő lefújását követő sajtótájékoztatón.

 

"Most az a legfontosabb dolog, hogy mentálisan készen álljunk."

 

"Fizikálisan rendben érzem magunkat. Ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint a többi csapat, úgyhogy az a legfontosabb, hogy mentálisan készen álljunk."

 

"Szerintem a mentális szempontok dönthetnek az elődöntőben - és természetesen a döntőben is."

 

A Matic mellett a sajtótájékoztatón résztvevő Ole Gunnar Solskjaer egyetért középpályásával és további betekintést engedett abba, hogy mennyire a forróság volt az úr Németországban a pálya szélén.

 

 

"Nagyon keményen dolgoztunk az egész szezonon keresztül" - tette hozzá a norvég menedzser.

 

"Eléggé messziről sikerült eljutnunk odáig, hogy erőnlétileg ilyen állapotban legyünk, de ahogy Nemanja is említette, mentálisan fognak eldőlni a kérdések."

 

"Amikor fáradtnak érzed magad, akkor az ellenfél valószínűleg ugyanannyira fáradt, ezért mentálisan erősnek kell maradnod. Nehéz körülmények uralkodtak [a pályán], még az én ingemen is látható volt. Elkezdtem izzadni és az alsó ingem is teljesen átnedvesedett, úgyhogy örülök, hogy nekem nem kellett annyit futnom, mint amennyit a játékosoknak."

 

A Vörös Ördögök most arra várnak, hogy a keddi Wolves és Sevilla közötti negyeddöntőn fény derüljön elődöntőbeli ellenfelükre, amelyet majd szintén Kölnben rendeznek.

 

Bár azt elismerte, hogy a németországi edzési lehetőséget biztosító komplexum meg sem közelíti a carringtoni körülményeket, Ole szerint mindenki ugyanezzel a helyzettel néz szembe és kiemelte, hogy játékosainak most majdnem egy hetük áll rendelkezésre ahhoz, hogy felkészüljenek a következő feladatukra.

 

"Nem, meg kell néznünk tv-ben [a Wolves meccset] és természetesen a minket körülvevő infrastruktúra nincs azon a szinten, mint amit megszoktunk. De ez nem lehet kifogás. Szerintem minden csapat ugyanolyan körülményekkel kell hogy megbirkózzon."

 

"Természetesen mi hozzászoktunk, hogy a világ legszínvonalasabb feltételei állnak rendelkezésünkre a regenerálódáshoz és a felkészüléshez. A lehető legtöbbet kell kihoznunk a forróság és a magas páratartalom okozta nehezebb körülmények között."

 

"Hogy mikor edzünk? Mivel ma különösen későig játszottunk, így holnap [kedden] fura lesz néhányuknak, mert valószínűleg alig tudnak majd csak néhány órát aludni."

 

"De rendelkezésünkre áll hat nap, olyan pedig nem gyakran fordul elő, hogy ennyi időnk van felkészülni egy mérkőzésre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Európa-liga elődöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!