Martial: Nincs rivalizálás Rashforddal

Anthony Martial szerint nincs rivalizálás közte, illetve Manchester Unitedbeli csapattársa, Marcus Rashford között és kijelentette, hogy párosuk "remek kapcsolata" nagy pozitívumot jelenthet a klub előre mutató terveiben.


Martial a 2019/20-as szezont 23 találattal házi gólkirályként zárta a Vörös Ördögöknél - egy góllal többet szerezve, mint az angol válogatott Rashford - így a 2010/11-es idény óta először sikerült 2 United játékosnak is 20 gól felett termelnie.

 

Amikor arról kérdezték, hogy van-e közte és Rashford között rivalizálás, Martial így felelt az Inside United magazinnak:

"Nem különösebben. Mi megpróbálunk egymás segítségére lenni."

 

"Szerintem most már ötödik szezon óta játszottunk együtt Marcusszal, ezért nagyszerűen megértjük egymást. Nagyon pozitív dolog számunkra, hogy ennyire remek kapcsolatunk van."

 

"Példának okáért vannak olyan mérkőzések, amikor talán kapura mehetne egy lövésem, de én inkább úgy döntök, hogy várok és neki adom a labdát, mert azt szeretném, hogy gólt szerezzen. És ő ugyanígy cselekszik velem szemben is, úgyhogy látható, hogy nem csak az lebeg a szemünk előtt minden pillanatban, hogy mi lőjünk gólt."

 

"Mi mindig minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a csapat győzelméért, amely azt jelenti, hogy ha ő jobb helyzetben van, vagy az én pozícióm jobb az övénél, akkor a másiknak adjuk a labdát annak érdekében, hogy gólt szerezhessünk."

 

"Egészséges versenyhelyzet van közöttünk, de a legfontosabb dolog a pozitív összhang, ami jellemez minket."

 

A duó góljainak köszönhetően a United egészen a Premier League harmadik helyéig kúszott fel a nemrég véget ért szezon során, amellyel Ole Gunnar Solskjaer legénysége biztosította következő szezonbeli szereplését a Bajnokok Ligájában is.

 

 

A szeptember 12-én rajtoló új bajnoki idényre vonatkozó elvárásokat csak még jobban feljebb srófolja az a tény, hogy egy harmadik gólerős játékos, Mason Greenwood is hihetetlen sebességgel robbant be a csapat életébe.

 

A 18 éves saját nevelés 17 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve - köztük 10 találatot a Premier League-ben - így elmondható, hogy sikerült felnőnie az eredményes - és fiatal - támadósort alkotó 22 éves Rashfordhoz és a 24 éves Martialhoz.

 

"Ami kiemelendő számomra Mason kapcsán, az a hatékonysága és a kapu előtti kíméletlensége" - tette hozzá Martial.

 

"Van egy olyan érzésem, hogy bármikor lő kapura, abból gól lesz!"

 

"Csak rajtunk múlik, hogy továbbra is keményen edzünk-e és tökéletesítjük-e a triónk munkáját. Nem szabad elfelednünk, hogy vannak más játékosok is (a keretben), akik nagyon keményen küzdenek azért, hogy játéklehetőséghez juthassanak. Úgyhogy mint mondtam, folytatnunk kell a közös munkát annak érdekében, hogy játszhassunk és együtt megnyerjük a mérkőzéseket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!