Ole tanácsa Martialnak

Ole Gunnar Solskjaer arra sarkallja Anthony Martialt, hogy maradjon "nyugodt" a kapu előtt, miután a csatár továbbra is előző szezonbeli formájának visszanyerésén dolgozik.


A francia játékos a 2020/2021-es idény során lejátszott nyolc mérkőzése során csak kétszer tudott eredményes lenni - azt követően, hogy tavaly karriere legjobb teljesítményével minden sorozatot figyelembe véve 23 gólt szerezve a csapat házi gólkirálya volt - de Solskjaer magabiztos azt illetően, hogy támadója hamarosan újra csúcsformának örvend majd.

 

Martial október elején három mérkőzéses eltiltást kapott a Tottenham Hotspur elleni bajnoki mérkőzésen történt kiállításáért, a norvég menedzser pedig hiszi, hogy a rövid felkészülési szezont követően ez a megszakítás nem volt a csapat 9-esének segítségére.

 

"Anthony az előző szezonban rengeteget fejlődött. Azt gondoltam, hogy hatalmas lépéseket tett abba az irányba, hogy olyan csatárrá váljon, amilyenné szerintünk képes lehet" - lelkendezett Ole.

 

"De Anthony sem különbözik a keretünk többi játékosától abban a tekintetben, hogy nem állt rendelkezésére a megszokott felkészülési időszak, ezért a tétmérkőzéseken kell dolgoznia azért, hogy újra formába lendüljön."

 

"Természetesen nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy ehhez elveszített három mérkőzést - vagy három és felet, tulajdonképpen négyet - az eltiltása és annak következtében, hogy a Tottenham ellen korán kiállították. Tehát nem tudott elég játéklehetőséghez jutni. Talán túlzottan is. Legutóbb a Basaksehir ellen eredményes volt egy szép fejesgólnak köszönhetően, szóval abban reménykedünk, hogy folytatni fogja azt a kemény munkát, ami ahhoz kell, hogy újra legjobb teljesítményét tudja nyújtani."

 

Martial egy Bruno Fernandes előkészítést követően közel járt hozzá szombaton este, hogy megszerezze szezonbeli első Premier League találatát, azonban a manchesteriek akadémiájának korábbi neveltje, Sam Johnstone parádés védéssel akadályozta meg ebben.

 

 

Hasonló frusztrációban volt része legutolsó francia válogatottban lejátszott mérkőzése során Portugália ellen is, amikor a kapufán, illetve a luzitánok hálóőrének eszén nem sikerült túl járnia.

 

Solskjaer azonban elmondása szerint elégedett azzal, hogy Martial ennyire sokszor tud ígéretes, góllal kecsegtető helyzetekbe kerülni és szerinte a névjegyévé váló könyörtelen helyzetkihasználása hamarosan vissza fog térni.

 

"Azt szeretnénk, ha Anthony nyugodt tudna maradni" - tette hozzá.

 

"Azt gondolom, hogy a francia válogatottban Portugália ellen megmutatta kvalitását középcsatárként azáltal, hogy képes volt a megfelelő pozíciókba kerülni. Aztán [Rui] Patricio bemutatott néhány nagyszerű védést vele szemben, ez pedig talán hatással volt Anthony önbizalmára."

 

"Számomra az a legfontosabb dolog, hogy ő képes helyzetekbe kerülni. Ugyanis tudom, hogy mindig is jó százalékkal értékesítette őket. Talán mostanában a kapusok be tudtak mutatni néhány remek hárítást vele szemben, de ez gyorsan változni fog."

 

 

Martial az előző szezonban 48 tétmérkőzésen 23 gólt jegyzett - amely manchesteri pályafutásának első szezonja óta a legjobb mérlege - de Solskjaer szerint mint ahogy minden United játékosnak, úgy a csatárnak is feljebb kell kapcsolnia ahhoz, hogy karriere a megfelelő irányba tartson.

 

"Szerintem Anthony előző szezonja igazolta, hogy nagy lépéseket tett előre. Most itt az idő számára, hogy még ennél is nagyobb léptekben haladjon és természetesen még inkább fejlődjön. Szerzett nem tudom, vagy 23-24 gólt, ami nagyon jó számadat."

 

"De minden egyes szezon egy külön kihívás és nem ülhet egyetlen egy játékos sem a babérjain a Man Unitednél, legyen szó baloldali védőről, középhátvédről vagy csatárról. Minden egyes poszton megvannak az elvárások mindenkivel szemben."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!