Fernandes a United új Cristiano Ronaldoja?

Ole Gunnar Solskjaer elárulta, Bruno Fernandes ugyanolyan talizmánja lehet a Manchester Unitednek, mint Cristiano Ronaldo volt.


A Vörös Ördögök 18-asa a klub színeiben lejátszott 35 mérkőzése során lenyűgöző mennyiségű, 34 találatban vállalt részt - amely több, mint a Premier League-ben bárki másnál ez idő alatt - ezek közül pedig novemberben a sorozatban egymás után aratott három győzelem során, az Everton, West Brom és az Istanbul Basaksehir ellen összesen öt gólt és egy gólpasszt termelt.

 

A 34 gólhoz való hozzájárulása közül 15 a klub 10 idegenbeli Premier League mérkőzésén született, amelyek közül csak kettőt nem sikerült megnyerniük. Solskjaer szerint a 26 éves játékosnak ugyanolyan átalakító hatása volt a csapatra, mint legendás honfitársának Sir Alex Ferguson együttesében 2006 és 2009 között.

 

"Benne is megvan ugyanaz a jelenlét" - kezdte a norvég menedzser a vasárnapi, Southampton elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján.

 

"Befolyással és hatással van a csapattársaira."

 

"Csak meg kell néznünk a megérkezése óta produkált eredményeinket. Rengeteg energiája van, igazi vezér; de egyben csapatjátékos is, amely most kulcsfontosságú az előrébb lépésünk szempontjából."

 

Ez a társakkal való összetartás egyértelműen kitűnt Fernandes kedden este adott nyilatkozatából is, amely Solskjaer számára egyértelműen kiemelkedő jellemző a játékos kapcsán.

 

 

A menedzser felfedte, hogy a korábbi Sporting Lisszabon játékos és csapattársa, Marcus Rashford boldogan hagyták el a pályát idő előtt a már eldőlt kimenetelű Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen a rotáció és annak érdekében, hogy a többi játékos is lehetőséghez juthasson.

 

"Néhány játékosnak időnként részben vagy egészben ki kell hagynia meccseket, hogy pihenjen" - tette hozzá.

 

"Nem vártam a pillanatot, amikor közölnöm kellett Brunoval, hogy pihenni fog a Leipzig ellen [5-0-ra megnyert októberi Bajnokok Ligája mérkőzésen], de egyáltalán nem volt vele problémája. Az igazat megvallva ugyanez volt a helyzet Marcusszal is."

 

"Ugyanis ők tudják, hogy a szezon még sok kihívást tartogat, mi pedig ennek megfelelően szeretnénk építeni a csapatot és a kultúráját. Minden a csapatról szól, nem az egyénekről. Bruno is bizonyítja időről-időre, hogy a csapat az én előtt áll."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!