Ole SAF szavaira emlékezett vissza Cavani kapcsán

A skót egy régi mondása jutott eszébe Solskjaernak a csatár Soton ellen mutatott játékáról.


Az uruguayi csereként szállt be, majd adott gólpasszt és fordította meg az eredményt két remek fejessel a United javára, amelynek köszönhetően az együttes klubrekordot állított fel a Premier League-ben sorozatban 8. idegenbeli győzelmével.

 

Solskjaer természetesen elégedett volt játékosa teljesítményével.

 

"Edinson nagyszerű hatással volt a csapatra" – mondta a menedzser a meccs után.

 

"Hatékony és intelligens befejező, a tizenhatos ura. Képes leválni és megelőzni őrzőjét. Néha jól beválnak a cserék, a St. Mary’s-ben is így történt."

 

Cavani kiváló produkcióját követően arról kérdezték az edzőt, mennyiben látja egykori önmagát El Matadorban, aki a padról beállva mindösszesen 60 percnyi játékidő alatt 3 találatot jegyez.

 

"Különböző típusú játékot képviselünk" – magyarázta a norvég, mielőtt egy kicsit csipkelődött volna Edinson cipőproblémáival kapcsolatban.

 

"Andy Cole-hoz hasonlóan mozog a büntetőterületen belül, elképesztően éles a boxban, csodálatosan érkezik a labdákra. A felkészültségét illetően biztosan nem rám üt, mivel én mindig cipővel a lábamon álltam az oldalvonal mellett, ő viszont egy kicsit megvárakoztatta a nagyérdeműt."

 

 

Különösen a csatár góljainak minősége nyerte el Ole tetszését. Arra emlékeztette őt, amit Sir Alex Ferguson mondogatott neki pályafutása során.

 

"Néha extrát kellett nyújtani a befejezésnél, akár egy utolsó passzal vagy egy csellel, amivel elkápráztatunk mindenkit" – folytatta a szakember.

 

"Edinson nagy tapasztalattal bír, rengeteg gólt lőtt már, hosszú ideje rúgja a bőrt. Annyiszor volt már ehhez hasonló helyzetben, ugyanilyen mérkőzésállásnál, ugyanilyen gólokat szerzett... Pontosan tudja, hová kell befutnia, a legjobb bajtársa a kapu előtt pedig az, amit Fergie mindig emlegetett nekem, a terület. Hihetetlen időzítéssel képes berobbanni az üres területekbe."

 

Solskjaer örül, hogy a 33 éves labdarúgó versenyhelyzetet teremt támadói között, valamint tapasztalt és számos alternatíva nyílik meg vele.

 

"Egy topcsatár összes kvalitásával rendelkezik, emellett remek ember" – magyarázta Ole.

 

"Nagyszerű karrier van mögötte, magas számban vágta a gólokat, akárhol szerepelt. Profi módon készül az edzéseken, a táplálkozásra is ügyel a találkozók előtt és közben. Tehát meglepett, hogy nem volt rajta megfelelő csuka a második játékrész kezdetekor. Újabb előny számunkra, hogy vérbeli centerünk van, Lukaku óta ezt nem igazán mondhattuk el. Anthony, Marcus és Mason más típusú támadók. Sok lehetőséget tartogat még Edinson."

 

Szerdán a gólzsák korábbi kenyéradója, a PSG látogat az Old Traffordra, a Vörös Ördögöknek pedig csak 1 pontra van szükségük ahhoz, hogy a legjobb 16-ba kerüljenek.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!