Solskjaer Murtough és Fletcher kinevezéséről

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer is reagált John Murtough, illetve Darren Fletcher sportigazgatói és technikai igazgatói pozícióba történő előléptetésére.


A Vörös Ördögök hivatalos közleményben jelentették be ma délután a két új pozíció létrehozását, amellyel tovább erősítik a futballszakmai munkát a klubnál.

 

Az AC Milan elleni Európa-liga nyolcaddöntő első mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján Solskjaer elismerte, egy ideje már tudott a tervezett bejelentésről és elégedett az Aon Training Complex színfalai mögött folyó munkával.

 

"Darren természetesen együtt fogja végezni a munkáját az edzősködéssel, de talán egy kicsit kevesebbet fog azzal foglalkozni" - kezdte Ole.

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy meghoztuk ezt a döntést és megtettük a bejelentést."

 

"Persze már egy ideje tudtam róla. A megérkezésem óta ismerem Johnt [Murtough], mert ő már itt volt, amikor visszatértem. Most ez egy sokkal formálisabb szerepkör lesz számára, egy egyértelmű titulussal. Ő eddig is a színfalak mögött tevékenykedett, én pedig jól tudtam vele együtt dolgozni. Kulturálisan illeszkedik a munkakultúránk."

 

"Tudjuk, hogy éppen egy folyamat közepén járunk. Fejlődni akarunk és jobbá válni. Szóval nagyon örülök annak, amink most van. Megvan a folyamatosság az elmúlt évekből, de vannak új ötleteink és friss gondolkodásunk Fletch révén, aki korábban is a klubhoz tartozott és mostanra visszatért közénk."

 

John Murtough és Darren Fletcher

 

Amikor arról kérdezték, hogy ezek a kinevezések milyen hatással lesznek a jövőbeli átigazolásokra, Solskjaer így felelt:

"Szerintem a koronavírus világjárvány egyaránt mindent és mindenkit érintett a világfutballban, szóval érdekes átigazolási időszak elébe nézünk, meglátjuk miként reagál majd a piac."

 

"De számomra az erősítések folyamata ugyanaz marad, John és Darren kerültek új pozícióba. Ugyanaz lesz a feladat megosztás, mint az elmúlt évek során, azaz a menedzser, a megfigyelői hálózat és az adatelemzők is besegítenek. Ez egyáltalán nem fog megváltozni."

 

"Johnnal most már évek óta együtt dolgozom, ezért többé-kevésbé mindennap, de legalább hetente többször kapcsolatban vagyunk. A kommunikáció közöttünk nagyon jó, ami nagyon pozitív. Mi mindig abban reménykedünk, hogy minőségi erősítésekkel tudjuk segíteni a keretünket."

 

Ole Gunnar Solskjaer (b) és Kieran McKenna (j) beszélget az Old Traffordon John Murtough-val (k)

 

Amikor arról érdeklődtek nála, hogy mit hozhat Fletcher új feladatkörében a csapathoz, a menedzser így zárta gondolatait:

"Néhány hónappal ezelőtt, amikor meghoztuk vele kapcsolatban a végső döntést, még voltak más dolgok is a csőben Darren számára. Elveszítettük, vagy inkább áthelyeztük az akadémiára Mark Dempsey-t, így lett egy hely az edzői stábunkban."

 

"Ha egy dologban biztos voltam, akkor az az volt, hogy nem veszíthetjük el Darrent; azt akartuk, hogy Darren a Man Unitedért dolgozzon. Neki történelme van a klubbal; fiatalon itt nőtt fel, hogy aztán Bajnokok Ligája győztes és bajnok legyen. Az ő DNS-e az, amit akarunk."

 

"Pályafutása végén eligazolt, így találkozott friss és új impulzusokkal is. Megvan benne a Man United múlt, de különböző kluboknál más tudást is magára szedett. Kiváló szeme van a futballhoz, amikkel nagyon erősen nyomon követi a fiatal játékosok fejlődését."

 

"Számomra képes lehet kombinálni a két feladatát: egy kicsit kevesebb edzősködés és több ráhatás a többi területre. Talán az átigazolásokra is; elmenni és személyesen beszélni a kiszemelt játékosokkal, eladni a Man Unitedet, mint a klubot, amit nagyon jól ismer."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!