Ole: Lenyűgöző Varane csapatra gyakorolt hatása

Ole Gunnar Solskjaer úgy véli, hogy Raphael Varane vérbeli Manchester United játékos.


A Vörös Ördögök a múlt hétvégén végleg pontot tettek a francia világbajnok védő átigazolásának végére és a Leeds elleni szezonnyitó előtt hivatalosan is bemutatták Varane-t az Old Trafford közönségének.

 

Raphael hétfőn edzett először együtt társaival, majdnem pontosan 10 évvel azt követően, hogy Sir Alex Ferguson megpróbálta őt a Lens csapatától Manchesterbe csábítani. A Real Madriban eltöltött 10 esztendő alatt a világ egyik legjobb védőjévé nőtte ki magát, de Solskjaer elmondása szerint mindig is azt látta a francián, hogy egy vérbeli Manchester United játékos szelleme lakozik benne.

 

Varane remekül teljesített az edzőpályán és az eddig eltelt pár nap alapján is kulcsfontosságú része lett a csapatnak.

 

 

"Azt hiszem annak, aki az elmúlt 10 évben követte a labdarúgás világát nem kell elmagyaráznom, hogy miért akartuk Raphaelt leszerződtetni, elég, ha csak megnézik az eredményeit" - mondta Ole.

 

"Nem titok az sem, hogy korábban közel voltunk a leigazolásához, sőt, már-már sikerült is, de végül a Real Madrid került ki győztesen a helyzetből. De tudom, hogy Sir Alex mindent megpróbált és nagyon közel volt az üzlet."

 

"Figyelemmel követtük a pályafutását és azt láttuk, hogy a pályán és azon kívül is vérbeli United játékos, végül pedig sikerült meggyőznünk őt, hogy most itt a helye. Azt hiszem egyébként ezt ő is tudta, függetlenül attól, hogy annak idején a Real Madridban kötött ki. Mindig is vonzódott a Manchester United iránt is. Mi is sok-sok éven át vártunk a nagy találkozásra."

 

"Ő egy igazi klasszis, nincs jobb szó erre. Megnyerte rengetegszer a Bajnokok Ligáját és a világbajnokságot is."

 

Aki nyomon követte a Real Madrid, vagy a francia válogatott mérkőzéseit, az láthatta nagyjából 400 találkozón is, hogy mik Varane erősségei. Az is világos, hogy Solskjaer a játékosai személyiségét is figyelembe veszi, amikor kiválasztja, hogy kiket szeretne a csapatában tudni. A 28 éves védő pedig pontosan illik a norvég menedzser elképzeléseibe, hiszen még mindig arra törekszik, hogy újabb sikereket érjen el.

 

"Gyors és erős védő. Jó a levegőben és lábbal is remekül bánik a labdával" - tette hozzá Ole. "Ha röviden akarnék válaszolni, akkor benne megvan minden, amit kerestünk és amire szükségünk van. Alázatos és persze kíváncsi is. Mindig kérdez és már azelőtt tanulni akar, mielőtt pályára lép, hogy maximálisan felkészült legyen és, hogy a pályán már ne hibázzon."

 

"Minden tekintetben lenyűgöz a teljesítménye."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!