Deadline Day

Magyar idő szerint éjfélig van ideje az angol kluboknak, hogy az utolsó lépéseket megtegyék az átigazolási piacon.


A Vörös Ördögök az elmúlt évek szokásaihoz képest mondhatjuk, hogy időben nyélbe ütötték az átigazolásaikat és jó játékosokat sikerült megszerezniük. A sort Jadon Sancho nyitotta meg, majd hivatalosan bejelentették Raphael Varane érkezését is. Múlthét pénteken pedig hivatalossá vált Cristiano Ronaldo érkezése is.

 

Vajon lesz még érkező a csapathoz? Esetleg távozó? Kövessétek velünk az utolsó nap történéseit naprakészen!

 

00:00 - Bezár a bazár, nincs tovább. Véget ért a nyári átigazolási időszak.

 

21:15 - Edinson Cavani a hivatalos Instagram oldalán megjelent sztori alapján az uruguayi nem óhajt távozni a Manchester Unitedtől.

 

20:05 - Kicsit kevesebb, mint 4 óra múlva bezárul az átigazolási ablak. A Manchester United eddig hivatalosan bejelentette Cristiano Ronaldo érkezését és Daniel James távozását. A késő délutáni órákban nagy volt a csend, még pletyka szintjén sem lehetett hallani, olvasni semmit. Lesz még vajon érkező, esetleg távozó az utolsó pillanatokban?

 

18:33 - A Real Madrid bejelentette, hogy egyezségre jutottak a Rennes csapatával Eduardo Camavinga átigazolása kapcsán, így a fiatal tehetség Spanyolországba köt ki a Manchester United helyett.

 

17:16 - A Leeds United hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtették a Manchester United walesi szélsőjét, Daniel Jamest.

 

17:02 - David Ornstein, a The Athletic újságírója szerint a Chelsea egyre közelebb az Atletico Madrid középpályásához, Saul Niguez-hez, aki iránt korábban a United is érdeklődött. A szakértő véleményében kifejtette, hogy nem érti, hogy a Vörös Ördögök miért nem próbálnak az utolsó pillanatokban lecsapni a spanyol játékosra, akit kölcsönben is el lehetne hozni Madridból és véleménye szerint remekül kiegészítenék egymást a csapat skót középpályásával, Scott McTominay-vel is.

 

15:23 - Daniel James átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon a Leeds Unitedhez történő 25 millió fontos átigazolását megelőzően. 

 

12:46 - Fabrizio Romano tudomása szerint, hacsak valami őrületesen nagy dolog nem történik, akkor Edinson Cavani marad Manchesterben, mivel része a klub terveinek a 2021/22-es szezonra vonatkozóan.

 

11:58 - A katalán újságíró, Gerard Romero jelentése szerint az FC Barcelona "előrehaladott" tárgyalásokat folytat Edinson Cavanival az uruguayi támadó Manchester Unitedtől való kései szerződtetése ügyében. 

 

11:11 - Daniel James most esik át az orvosi vizsgálatokon az Elland Roadon, mielőtt 25 millió fontért történő átigazolása véglegesedne a Manchester Unitedtől. James ma nem fog a walesi válogatottal edzeni, de csatlakozik csapattársaihoz a délutáni, helsinkibe tartó repülőjáratra.

 

10:32 - A Manchester United mindenben megállapodott Cristiano Ronaldoval, így mostmár teljesen biztos és hivatalos, hogy a portugál klasszis ismét Vörös Ördög lesz.

 

09:41 - Több angol lap információja szerint Edinson Cavani felajánlotta, hogy lemond a 7-es mezszámról Cristiano Ronaldo javára, ő pedig a 21-es számot viselné, amennyiben Daniel James átigazolása végbe megy. Mivel a Vörös Ördögök már a 7-es mezszámmal nevezték a 2021/22-es szezonra az uruguayit, így a számcserét a ligával is engedélyeztetni kell.

 

09:28 - A Daily Telegraph szerint a Chelsea is szeretné leigazolni a Vörös Ördögökkel is hírbe hozott Saul Niguez-t még ebben az átigazolási időszakban. A spanyol középpályás piaci értéke a transfermarkt szerint 40 millió Euro.

 

09:19 - A Manchester Unitednél szeretnék, hogy Jesse Lingard maradjon a klubnál. A Vörös Ördögök ettől függetlenül a még időben beérkező ajánlatokat meghallgatják és egyeztetnek a játékossal is az ügyben. Ha Lingard marad az Old Traffordon, akkor a klub a szerződéshosszabbítás elől sem zárkózik el a játékos eddig mutatott teljesítménye alapján.

 

08:54 - A Sky Sports értesülései szerint a Leeds United megegyezett a Manchester Uniteddel a szélső, Daniel James 25 millió fontért történő leigazolásáról. James ma orvosi vizsgálaton esik át, mielőtt útra kelne Finnországba a walesi válogatottal, ahol barátságos mérkőzést játszanak majd. Úgy tudni, a személyi feltételekben való megegyezés nem fog problémát jelenteni a feleknek.

 

08:42 - A Juventus hosszasan búcsúzik hivatalos weboldalán Cristiano Ronaldotól, miután egyre közelebb kerül ahhoz, hogy hivatalosan is a Manchester United játékosa legyen. A klub azt is megerősítette, hogy 12.9 millió fontért igazol majd az Old Traffordra, amely összeg a teljesítményétől függően még 6.9 millió fonttal növekedhet.

 

08:22 - Több forrás egybehangzó állítása szerint a Real Madrid megegyezett a Rennes csapatával Eduardo Camavinga leigazolásáról, így a francia középpályás a spanyol fővárosban köthet ki Manchester helyett.

 

07:49 - A West Ham a Daily Mail értesülései szerint továbbra is bízik abban, hogy sikerül megegyezniük a Manchester Uniteddel és az utolsó napon megpróbálják még leigazolni a Vörös Ördögök támadóját, Jesse Lingardot.

 

07:26 - A Leeds 24 millió font ellenében szerződtetné Daniel James-t írja több angol lap is, illetve Fabrizio Romano is.

 

A nyár szenzációja viszont a Barcelona és Messi nevéhez kötődik. A katalánok a hírek szerint mindenben megegyeztek az argentin játékossal, azonban a pénzügyi fariplay szabályokra hivatkozva végül Messi szerződéshosszabbítása kútba fulladt, majd könnyes búcsú után egyenesen meg sem állt Párizsig. Akkor nagy összegben mertünk volna fogadni arra, hogy ez volt a nyár bomba meglepetése, ám akkor jött Ronaldo és a United.

 

Múlt hét elején erősödtek fel a pletykák, hogy a Manchester City vinné a portugál klasszist, majd csütörtökön Ronaldo közölte klubjával, hogy távozni szeretne és kérte az eladását. Manchester égszínkék felén valószínűleg már dörzsölték is a tenyerüket, ám péntek koradélután a mindig jól értesült Fabrizio Romano megírta, hogy a United is beszállt a Ronaldoért folyó átigazolási versenybe. Majd a pénteki sajtótájékoztatóján Ole Gunnar Solskjaert is megkérdezték Cristianoval kapcsolatban és a norvég menedzser válaszában elmondta, hogy: "Cristiano tudja, hogy mit érzünk iránta. Ha bármikor is távozni akar klubjától mi itt vagyunk neki."

 

És ezután jött az átigazolási piac igazi bombája, a United hivatalosan megerősítette, hogy egyezségre jutottak a Juventus csapatával és Ronaldo visszatér a Vörös Ördögökhöz. A bejelentés akkora rohamot indított el, hogy a Manchester United hivatalos oldala 1-2 órán keresztül nem volt elérhető, amire nem igazán volt példa még az oldal fennállásának történetében.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!