Rangnick a Lingard-pletykákról

Ralf Rangnick szerint Jesse Lingard egy "nagyon jó játékos", akinek döntést kell hoznia a Manchester Unitedes jövőjével kapcsolatban.


Az ideiglenes menedzser elárulta, amennyiben Lingard úgy döntene, hogy januárban nem távozik a klubtól, ő örömmel tartaná meg, mint a keret egyik kulcsfontosságú tagját.

 

Lingard ebben a szezonban 14 alkalommal lépett pályára a Unitedben, a szeptemberi, West Ham United elleni bajnokin pedig kulcsfontosságú késői győztesgólt jegyzett. Miután eddig csak két alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, így a találgatások a téli átigazolási időszak kezdete óta jelen vannak az angol válogatott játékos jövője kapcsán.

 

A West Ham United elleni bajnokit megelőző szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Rangnick is kitért erre a témára.

 

"Jesse kapcsán ugyanazt tudom elmondani, mint néhány másik játékossal kapcsolatban" - kezdte Ralf.

 

"Ő egy nagyon jó játékos, ezt látom is minden egyes edzésen. Számomra természetes, hogy más klubok, mint például a Newcastle, érdeklődik iránta."

 

"Nem én vagyok az a személy, aki az ilyen ügyletekkel foglalkozik. Tudom, hogy volt már érdeklődés bizonyos klubok részéről, de ha arról kérdeznek, hogy mi fog történni az átigazolási időszak végéig a következő 10 napban, akkor attól tartok, hogy nem tudok rá válaszolni."

 

 

Amikor a téma bővebb kifejtésére kérték, Rangnick elmondta, hogy a döntés meghozatalának joga a játékos saját kezében van.

 

"Mint mondtam, ez annak is a kérdése, hogy mit akar a játékos, valójában milyen lehetőségei vannak? Van arra esélye, hogy több játéklehetőséghez jusson? Ezek azok a kérdések, amelyet nem tudok megválaszolni se helyette, se más játékos helyett" - tette hozzá.

 

"Ez olyan dolog, amelyről a játékosoknak és az ügynökeiknek maguknak kell dönteniük. Amit én el tudok mondani, az az, hogy ő egy nagyon jó, technikás játékos és természetesen képes lenne számos Premier League klubnál folyamatosan játszani."

 

"Itt a Manchester Unitednél ez nem olyan könnyű, mivel számos olyan játékossal rendelkezünk, aki az ő posztján is bevethető, egyik mérkőzésről a másikra pedig nem eszközölhetünk öt-hat helyen változást a kezdőnkben."

 

"Ahogy neki is elmondtam, tudom, hogy a szerződése lejár a nyáron, de ő mit akar csinálni? Szeretne mostantól több játékidőt kapni?"

 

"Ha így van, akkor esetében teljes joggal beszélhetünk más opciókról, de nem lennék szomorú akkor sem, ha a szezon hátralévő részére velünk maradna. Tudom, hogy ő egy olyan játékos, aki mindig játékra kész, még akkor is, ha a meccs legelejétől számítunk rá. Tudom, hogy milyen szintre számíthatok tőle. Ez az, ahogyan le tudnám írni a jelenlegi helyzetet."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!