Hivatalos: Martial kölcsönben Sevillaba igazolt

A Manchester United támadója, Anthony Martial a 2021/2022-es szezon hátralévő részét kölcsönben a Sevilla FC-nél tölti.


A francia játékos sikeresen átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon Andalúziában, miután a két klub megállapodott ideiglenes átigazolásáról.

 

Martial 2015-ös, AS Monacotól való megérkezése óta eddig 269 mérkőzésen lépett pályára a Unitedben, amelyek során 79 gólt szerzett. A klubnál töltött időszaka során FA-kupa, Ligakupa és Európa-liga sikerekhez is hozzásegítette a csapatot.

 

A 26 éves támadó legutoljára a múlt szombati, West Ham United elleni bajnokin jutott szóhoz kései csereként, de így is hathatósan hozzájárult a Marcus Rashford utolsó másodpercben szerzett góljával elért győzelemhez.

 

Mindazonáltal Martial már régóta nyíltan kereste a több játéklehetőséget nyújtó opciót karrierében, amelyet most a jelenleg a La Liga második helyén tanyázó piros-fehéreknél meg is találhat.

 

A West Ham elleni sikert követően a Vörös Ördögök ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick professzionalizmusáért dicsérte a válogatott játékost:

"Tudom, hogy ő egy top játékos - a Premier League egyik legjobb csatára - de vannak más játékosaink is a posztján."

 

"Az ő kívánsága volt a távozás, de mint ahogy neki is elmondtam, mindig különböző részei vannak egy egyezség megtalálásának. Az, ahogyan edzett és játszott, amikor beállt [a West Ham ellen], megmutatta azt a professzionalizmust, amit elvárok mindenkitől."

 

 

Martial, aki a Sevillaban 22-es mezszámmal fog játszani, a második United játékos lesz ezáltal, aki a spanyol első osztályban szerepelhet. A fiatal szélső, Facundo Pellistri ugyanis már 17 mérkőzésen szerepelt kölcsönklubjánál, az Alavesben.

 

A Unitednél mindenki sok szerencsét kíván Anthony-nak a Sevillanál töltött időszakára.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!