Varane: A Premier League a legjobb

Raphael Varane szerint a Premier League kozmopolita jellege hozzájárul ahhoz, hogy a világ legjobb bajnoksága legyen.


A Manchester United védőjének több alkalommal is sérüléssel kellett szembenéznie, mióta a nyáron csatlakozott a rekordbajnokhoz, most viszont úgy látszik, hogy jól akklimatizálódott az angliai élethez.

 

A csapat legutóbbi 5 találkozóján pályán volt a francia védő és ezalatt több partnere is akadt (Phil Jones, Victor Lindelöf, Harry Maguire) a védelem tengelyében, viszont bátran kijelenthető, hogy mindegyik társa mellett magas színvonalon teljesített.

 

A 28 éves játékos Franciaországban és Spanyolországban is rúgta a bőrt a Lens és a Real Madrid csapatainál, azonban nincs kétsége afelől, hogy a Premier League a legerősebb a bajnokságok között.

 

Az Inside United legújabb kiadásában található interjújában a 28 éves játékos elmondta, hogy mi a véleménye az angol élvonalbeli játékról.

 

 

"Az intenzitás teljesen más" - ismerte el. "Nagyon magas a játék tempója. Óriási élmény és nagyon szeretem a hangulatot a stadionok körül. Szeretem az itteniek mentalitását, ami nagyon intenzív, de ugyanakkor jó hangulatú és pozitív. Nagyszerű élmény számomra."

 

Az egyik dolog, amit a leggyakrabban megemlítenek a Premier League-vel kapcsolatban az az, hogy még a tabella végén szereplő csapatok is képesek arra, hogy gondot okozzanak a legerősebbeknek, szinte bármikor. Varane pedig elárulta, hogy egyet kell értsen ezzel, hiszen már a saját bőrén tapasztalta, hogy nincs könnyű mérkőzés és egyetlen pont megszerzése sem biztos egészen a hármas sípszó végéig.

 

"Igen, a meccsek nagyon nehezek. Nyerhetsz meccseket úgy is, hogy elég lehet csupán 10 perc ahhoz, hogy eldöntsd. Bármi megtörténhet. Úgy gondolom, hogy ez a világ legjobb bajnoksága és elképesztő az intenzitása. Ráadásul minden csapatban vannak kiváló minőségű játékosok."

 

"Taktikailag is magas a színvonal köszönhetően annak, hogy rengeteg helyről vannak itt játékosok és edzők is. A különböző kultúrák és stílusok keverékét láthatjuk itt, illetve a mentalitás is kiemelkedő. Szerintem azért ez a legjobb liga, mert mindenhonnan csak a legjobbak jönnek" - mondta nevetve.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!