Rangnick: Meg kell találnunk a saját identitásunkat

Ralf Rangnick szerint a Manchester Unitednek folyamatosságra van szüksége a pályán kívül ahhoz, hogy úgy megtalálja identitását, mint riválisai, a Manchester City és a Liverpool.


A Vörös Ördögök ideiglenes menedzsere a hetedik, aki elfoglalhatja az Old Trafford kispadját - beleértve a szintén ideiglenesen dolgozó Ryan Giggset és Michael Carricket - a legendás Sir Alex Ferguson 2013-ban történt visszavonulása óta. 

 

A klubnál most ismét a menedzser keresés folyamata zajlik, miközben harcban állnak a Premier League-ben a top 4 helyekért vívott harcban és a Bajnokok Ligája továbbjutásért is.

 

A City elleni hétvégi városi derbit megelőzően Rangnick elárulta, szerinte a riválisok sikereinek titka az edzői pozícióban lévő folytonosság.

 

"Ami egyértelmű, hogy nem csak a Manchester City-nél, de a Liverpoolnál is folyamatosság és következetesség van jelen a menedzseri pozíció tekintetében az elmúlt öt-hat év során" - kezdte Rangnick.

 

 

"Nagyon egyértelmű identitással és eszmével rendelkeznek azt illetően, hogy milyen játékot szeretnének játszani. Ismerem Jürgent személyesen és Pepet is Németországból, amikor a Bayern Münchennél edzősködött, és neki is konkrétan meghatározható játékstílust mutatnak a csapatai."

 

"Az eszme határoz meg mindent, ami a klubnál történik, a játékosmozgásokat, hogy kit igazolnak és kit adnak el. Az a titok a sikereik mögött, hogy pontosan tudják, milyen játékot várnak el."

 

"Hívhatjuk ezt céges identitásnak is és ez a sorvezető mindenhez, amit cselekszenek, az új játékosok, új stábtagok és a különböző, egyre fontosabbá váló területek szakértői kapcsán. Ez az, ami közös az összes európai top klubban és amin a Manchester Unitednél dolgozni és fejleszteni kell a következő néhány évben."

 

Amikor arról kérdezték, gondolt-e arra, hogy a szezon végén véglegesen is átvegye a United irányítását, így felelt:

"Nem tudom, nincsen ezzel kapcsolatban semmilyen gondolatom, mert csak vasárnapra koncentrálok, aztán a Tottenham és az Atletico Madrid elleni meccsekre... és hogy őszinte legyek, nincs időm és lehetőségem arra, hogy bármi másra gondoljak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!