Ronaldo: A klub kétségbe vonta, hogy a beteg lányom miatt hagytam ki a felkészülést

Cristiano Ronaldo szerint a Manchester United vezetőségének bizonyos tagjai kételkedtek igazmondásában, amikor kórházban lévő beteg lánya miatt nem kívánt résztvenni a klub felkészülési túráján, illetve arról is beszélt, hogy a Glazer családot "nem érdekli" a klub.


Ronaldo a Piers Morgannel készült 90 perces TalkTV-s interjújának először megjelent részeiben azzal vádolta a Unitedet, hogy elárulták őt - azt állítva, hogy a klub megpróbálta őt távozásra bírni - és elmondta, hogy nem tiszteli a menedzsert, Erik ten Hagot.

 

A portugál válogatott csapatkapitánya emellett kikelt egykori csapattársa, Wayne Rooney illetve a United korábbi ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick ellen is és kritikával illette a fejlődés hiányát az Old Traffordon mióta Sir Alex Ferguson visszavonult.

 

Most a tv-s műsorvezetővel folytatott beszélgetésének újabb kedvcsináló részeiben a 37 éves játékostól azt tudhattuk meg, hogy az Old Trafford két vezető beosztású személye hazugsággal vádolta, amikor ő azt mondta, Bella lánya hörghuruttal (bronchitis) beteg - három hónappal fiú ikertestvére halálát követően.

 

"Beszéltem a Man Utd igazgatójával és elnökével, ők pedig nem igazán akarták elhinni, hogy valami nincs rendben, baj van, ami eléggé rosszul érintett" - mondta Ronaldo a TalkTV-ben.

 

Amikor arra kérték, erősítse meg, hogy kételkedtek az igazmondásában, Ronaldo így folytatta:

"Ők hisznek nekem, de ezzel együtt [rázza a fejét] ... Soha nem fogom a családom egészségét a futballért feladni. Sem most, sem 10 évvel ezelőtt, sem a jövőben."

 

"És ez engem nagyon bánt, mert kétségbe vonták a szavamat, amikor szenvedtem, különösen Bella és Geo [Cristiano Ronaldo élettársa, Georgina Rodriguez] miatt."

 

"Egy hetet kórházban töltöttünk, mert Bella nagy problémával küzdött, én pedig emiatt nem mentem el a felkészülési szezonra."

 

"Nem akartam egyedül hagyni a családomat a felkészülési szezon miatt, mivel nem éreztem úgy, hogy fair lenne ezt velük megtennem. Ezért nem mentem."

 

A Manchester United még nem kommentálta Ronaldo legutóbbi állításait.

 

 

Ronaldo arról is beszámolt, hogy a Vörös Ördögök tulajdonosait, a Glazer családot egyáltalán nem érdeklik a klub sportsikerei.

 

A 2005-ben, tőkeáttételes kivásárlással hatalomra jutott Glazerek, akik ezzel 500 millió fontos adósságot szabadítottak a klubra, a szurkolók heves kritikáit is kiváltották már több ízben, akik őket okolják a klub hanyatlásáért.

 

Ronaldo hiszi, hogy a Unitednél lévő jelenlegi struktúra, élén a Glazerekkel, valószínűtlenné teszi, hogy a klub nagy trófeákért legyen harcban a következő néhány évben.

 

"A klub tulajdonosait - a Glazereket - nem érdekli a klub. Úgy értem, a professzionális sport. A Manchester United egy marketing klub, ők pedig a marketingből szerzik a pénzüket" - tette hozzá.

 

"Véleményem szerint a sport nem igazán érdekli őket."

 

Amikor arról kérdezték, hogy beszélt-e a Glazerekkel a klubhoz való visszatérése óta, Ronaldo így felelt:

"Nem, soha."

 

"Ők minden hatalmat átadtak az elnöknek és a sportigazgatónak."

 

"A szurkolóknak mindig igazuk van. A szurkolóknak tudniuk kell az igazat. Tudniuk kell, hogy a játékosok és én is a legjobbat akarjuk a klubnak."

 

"Ezért jöttem vissza a Manchester Unitedhez, ezért imádom ezt a klubot, de vannak olyan dolgok a klubon belül, amelyek nem segítenek abban, hogy elérjük a City, a Liverpool és mostanság az Arsenal szintjét."

 

"Ez bonyolult, nehéz és kemény. Véleményem szerint nehéz lenne a Manchester Unitednek az, hogy a következő két-három évben csúcsra jussanak."

 

 

Ronaldo azzal a váddal élt korábbi Unitedes csapattársai, Wayne Rooney és Gary Neville irányába, hogy csak a rivaldafény miatt kritizálják őt és elmondása szerint már egyikükkel sem barátok.

 

A SkySports szakértőjeként dolgozó Gary Neville a Tottenham elleni becserélés megtagadása után azt mondta, a Unitednek "véget kellene vetnie" a Ronaldoval való kapcsolatnak, majd a West Ham United 1-0-s legyőzésekor levegőnek nézte a portugál.

 

Rooney eközben pedig arra figyelemeztetett a múlt héten, hogy Ronaldo "szükségtelen figyelemeltereléssé" válhat az Old Traffordon. Az ötszörös aranylabdás játékos egyik egykori csapattársa szavait se vette jó néven.

 

Amikor Rooney kritikájáról kérdezték, Ronaldo így válaszolt:

"Nem értem, ezt a kérdést neki kell feltenni. Nem értem, hogy miért kritizál ennyire durván."

 

Amikor rákérdeztek, hogy féltékenység lehet-e a dolog mögött, így folytatta:

"Valószínűleg, mivel ő a 30-as éveiben befejezte a karrierét. Én pedig még mindig magas szinten játszom. Nem fogom azt mondani, hogy jobban nézek ki, mint ő, ami egyébként igaz. Nehéz számomra ilyen típusú kritikát és negativitást hallani olyan emberektől, akikkel együtt játszottam, például Gary Neville-től is."

 

"Az embereknek lehet véleményük, de nem igazán tudják, hogy mi történik Carringtonban, az edzőközponton belül vagy akár az én életemben. Nem csak egy nézpontból kell meghallgatniuk a történéseket, hanem ismerniük kell az enyémet is. Könnyű kritizálni, de ha nem ismered az egész történetet, akkor csak azért."

 

"Ők nem a barátaim."

 

"A legkönnyebb kritizálni. Nem tudom, hogy ha állásuk van a tv-ben, akkor muszáj-e azért kritizálniuk, hogy híresebbek legyenek. Nem igazán értem."

 

"Szerintem előnyt akarnak kovácsolni a nevemből, mert nem buták."

 

"Nekem az életemben együtt kell élnem a kritikával. Azt viszont nehéz látni, hogy azok az emberek, akikkel egy öltözőn osztoztam, így kritizálnak. Ezek miatt a kritikák miatt nem fogok rosszul aludni, de nem jó hallani őket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!