Berbatov támogatja Martialt

A Manchester United legendás támadója elárulta, hogy szurkolni fog Martialnak miután folytatódik a bajnokság a világbajnoki szünetet követően.


Az egykor szintén a 9-es mezszámot viselő bolgár csatár, Dimitar Berbatov elárulta, hogy nagyon érdekli a francia támadó formája és edzettsége. 

 

Annak ellenére, hogy 15 év a korkülönbség kettejük között, a két játékos az AS Monaco színeiben 25 mérőzésen is játszottak együtt és egy Arsenal elleni BL gólban is szerepek volt azon a találkozón, melyet 3-1-re a Ligue 1 csapat  megnyert 2015-ben, az Emirates Stadionban.

 

Martial, aki akkor még csak 19 esztendő volt sokat segített azon a mérkőzésen és szemmel láthatóan tudásával maga mellé tudta állítani a bolgárt.

 

"Bizonyos játékosokat kifejezetten szeretek a mostani Manchester Unitedben. Anthony Martial is közéjük tartozik és vele még játszottam is együtt" - emlékezett vissza Berbatov.

 

"Látni akarom majd őt játszani, látni akarom, ahogy pályára lép és megtesz minden tőle telhetőt. Remélem, hogy fitt tud maradni, de ez igaz minden játékosra a csapatból."

 

Martial a közelmúltban tért vissza sérüléséből, viszont már túl késő volt ahhoz, hogy a franciák világbajnoki keretébe be tudja verekedni magát. Ez azt jelenti, hogy egy bő hónapot kell várni a következő alkalomra, amikor tétmeccsen erősítheti a Vörös Ördögök csapatát, a szünet hasznosnak bizonyulhat számára, mert a folytatásban meglehetősen sűrű lesz a United  menetrendje.

 

 

"A Premier League szezonja hosszú és nehéz és oda kell figyelned a fizikai állapotodra, hallgatnod kell az edződre. Néha pihentetnek és nem fogsz játszani, ami egy fontos pont lehet. Nehéz, mert amikor játékban vagy és gólokat szerzel, akkor nem akarsz pihenni, mert  ez megtöri a ritmusod, a lendületed."

 

"Nagyon nehéz és oda kell figyelni arra, hogy a megfelelő egyensúlyt  megtalálják, kezelni kell a játékosok lelkét is, hogy boldogok maradjanak és megőrizzék a ritmusukat is. Ha fittek és egészségesek maradnak, akkor úgy gondolom, hogy megvan a csapatban az a minőség, ami kell és a United rendben lesz."

 

Ten Hag csapata a jövő hónap elején két barátságos mérkőzést is játszik Spanyolországban a Cadiz és a Real Betis ellen. A találkozókra december 7-én és 10-én kerül sor. Martialnak itt esélye lesz tündökölni, Berbatov pedig szívesen látná, ahogy egykori csapattársa megismétli a nyáron mutatott formáját.

 

"Remek volt az előszezonja" - mondta Dimitar felidézve a thaiföldi és ausztráliai góljait a franciának. "Elégedett lehet és rendben kell legyen az önbizalma, viszont utána egy sérülés nem jön jókor. Ez képes az önbizalomra is kihatni, megtöri a lendületet. Időre van szükség ahhoz, hogy vissza tudjunk integrálódni az edzések folyamatába és a mérkőzésekébe."

 

"Ez megtörténik, de nem kellemes érzés. A folyamat pedig lehet gyors, de lassú is. Más játékosok közben játszanak, neked pedig utol kell érned őket. Vissza kell kerülnöd a csapatba, tehát ezért mondom, hogy fontos az, hogy az ember fitt maradjon és ezt is üzenném neki...Maradj fitt és légy okos!"


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!