Csapathírek a Southampton meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elégedett Anthony Martial és Christian Eriksen felépülésének haladásával.


Martial folytatta a csapattársakkal közös edzésmunkát, így pedig akár számításba vehető is lehet a vasárnapi, Southampton elleni hazai bajnoki mérkőzésen.

 

A francia játékos február eleje óta küzdött csípő problémával, amely miatt a Nottingham Forest ellen többek között az ő góljával is megnyert Ligakupa elődöntő visszavágó óta nem léphetett pályára.

 

Eriksen boka sérülése hosszabb távú probléma, amelyet a Readinges Andy Carroll csúnya belépője után szenvedett el a másodosztályú klub ellen megnyert FA-kupa mérkőzésen.

 

Mindazonáltal menedzsere továbbra is arra számít, hogy a technikás dán válogatott középpályás még a szezon vége előtt újra magára öltheti majd a Vörös Ördögök mezét.

 

Amikor sajtótájékoztatóján arról kérdezték, Martial játékra alkalmas állapotban lehet-e a hétvégén, Ten Hag így felelt:

"Igen, de szerintem minden egyes alkalommal jó tervvel rendelkeztünk a visszatérését illetően, eddig mégse sültek el jól."

 

"De úton van a visszatéréshez, újra edz, viszont igen, óvatosak leszünk vele."

 

 

Eriksen a szezon bizonyos pontján tehát újra pályára léphet, de az biztos, hogy még nem ebben a hónapban, míg Donny van de Beek a szezon hátralévő részét kihagyni kényszerül majd. Marcel Sabitzer játéka a Szentek ellen szintén kérdéses, miután nem lehetett ott a Real Betis ellen 4-1-re megnyert mérkőzésen se a meccsnapi keretben.

 

"Szerintem ő [Eriksen] újra játszani fog [a 2022/23-as szezonban]" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Mindenképpen. Nem tudok egy elvárt időponttal szolgálni, viszont a rehabilitációja rendben halad. A terveknek megfelelően történnek az események, szóval mindenképpen látni fogjuk még őt. De erre a válogatott szünet előtt még nem kerülhet sor."

 

"Igen, ő továbbra is részt vesz a felkészülésekben. De természetesen jelen pillanatban minden figyelme arra irányul, hogy minél előbb visszatérhessen, mert nekünk minden játékosunkra szükségünk van."

 

Victor Lindelöf a csütörtöki Európa-liga összecsapásra már visszatérhetett a meccsnapi keretbe, ám a kispadról végül nem állt be.

 

Aaron Wan-Bissaka és Facundo Pellistri azonban élni tudtak csereként a lehetőségükkel a 4-1-es siker során, miután a menedzser szeptember óta először nem változtatott kezdőcsapatán két egymás követő mérkőzésen.

 

Wout Weghorst januári, Crystal Palace elleni bemutatkozása óta továbbra is tartja azon mérlegét, hogy minden tétmérkőzésen kezdőként jutott szóhoz, ráadásul az andalúzok ellen megszerezte első gólját az Old Traffordon is.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Southampton

Premier League, 27. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!