Ten Hag: Rashford a sérülése ellenére optimista

Erik ten Hag elmondása szerint bár Marcus Rashford "csalódott", de "nincs összetörve" sérülése miatt, amely okán kénytelen lesz kihagyni a Manchester United néhány következő mérkőzését.


Egy órával azt követően, hogy a klub hivatalosan is bejelentette Rashford hiányzását a Sevilla elleni csütörtöki Európa-liga negyeddöntő odavágóról, a menedzser hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján így nyilatkozott:

"Természetesen ez hátráltató tényező és ő csalódott miatta, de nincsen teljesen összetörve, mivel tudja, hogy gyorsa vissza fog térni."

 

"Optimista és már azonnal megkezdte a regenerálódását és a rehabilitációját. Ez segíteni fog neki abban, hogy hamar visszatérhessen."

 

Elkerülhetetlen módon az egyik első, Ten Hagnak szegezett kérdés Rashford hiányzásának várható hosszúságára irányult:

"Néhány mérkőzés lesz" - válaszolta, gyakorlatilag a klub közleményét megismételve.

 

"Nem tudok további részletekkel szolgálni, mert meg kell még várnunk, hogy a sérülése miként javul."

 

Az Európa-liga párharcot megelőző diskurzus ezt követően hamar arra terelődött, hogy a Vörös Ördögök miként fognak megbirkózni Rashford hiányával és - a nemrég sérülésből visszatérő - Anthony Martial tud-e újra a kezdőcsapatban helyet szorítani magának, azt követően, hogy három mérkőzésen (Newcastle, Brentford, Everton) is szóhoz jutott már csereként.

 

 

"Igen, azt gondolom, hogy készen áll arra, hogy kezdő legyen" - tette hozzá.

 

"Szerintem már az Everton ellen is helyt kaphatott volna a kezdőcsapatban. De azt kell hogy mondjam, a Brentford és az Everton ellen is nagyon jól muzsikált a támadószekciónk. Folyamatosan veszélyt jelentettünk, az ellenfelünk pedig ezt nehezen tudta levédekezni."

 

"Az is előnyt jelentett számunkra, hogy Martialt lassan tudtuk visszaintegrálni a csapatba, először kevesebb játékpercet biztosítva neki, így újra megszokhatta a legmagasabb szintű játék intenzitását."

 

Bár Martial ebben a szezonban csak 17 tétmérkőzésen juthatott szóhoz, amelyek közül kilencszer csere volt, így is 9 találatban működött közre eddig. Egyik ezek közül idei eddigi egyetlen Európa-liga összecsapásán történt, amikor az októberi, Omonia Nicosia ellen idegenben 3-2-re megnyert csoportmérkőzésen gólt szerzett - két perccel azt követően, hogy a kispadról beállt Bruno Fernandes helyére.

 

"Lehet azt mondani, hogy védelmeztem őt, de akkor én pedig rámutatok a statisztikákra" - reagálta egy újságírónak arra a felvetésre, hogy miért támogatja foggal-körömmel Martialt.

 

"A statisztikák elárulják, hogy ha a pályán van, akkor mennyire [rövid] időre van szüksége ahhoz, hogy gólt szerezzen."

 

"Ha ott volt a csapatban, például az olyan mérkőzéseken, mint a Manchester City vagy a Liverpool elleniek, a legjobb futballunkkal tudtunk előrukkolni és csapatként a legszebb eredményeket tudtuk produkálni. Szóval igen, ha valaki azt mondja, hogy védelmezem őt, akkor csak meg kell neki mutatni a statisztikáit és hogy mit tesz hozzá a csapathoz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Sevilla

Európa-liga negyeddöntő, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!