Ten Hag Martialról beszélt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag reményét fejezte ki, hogy Anthony Martial egészséges maradhat az idei szezonban, miután hétfőn az Egyesült Államokban együtt edzett a csapattal.


A francia válogatott játékos eddig három felkészülési mérkőzésünkön nem szerepelt, mert lábadozik a júniusi, FA-kupa-döntőn elszenvedett combizomsérüléséből.

 

Martial pozitív benyomást tett Ten Hagra a tavaly nyári felkészülési túránk alatt, de sajnos a versenyidőszak során nehezen tudta megőrizni egészségét, 29 alkalommal lépett pályára és összesen kilenc gólt szerzett.

 

Amikor 100 százalékos állapotban van, Anthony minősége megkérdőjelezhetetlen, és a menedzser korábban kijelentette, hogy a legjobb futballunkat a 9-es számú játékossal a csapatban játsszuk.

 

A hétfőn San Diegóban tartott sajtótájékoztatón, amelyen a Wrexham és a Real Madrid elleni közelgő mérkőzések előzetese volt, Ten Hag beszámolt a csatár jelenlegi állapotáról.

 

 

"Ma már a csapat edzésén volt, szóval ez igazán reménykeltő" - mondta Erik. "És igen, természetesen, ha van egy játékosod a csapatban, akkor elvárod, hogy elérhető legyen, a játékosoknak pedig vállalniuk kell a felelősséget, hogy elérhetők lesznek."

 

"De amikor nincs, akkor kezelnem kell a helyzetet, és megmutattuk, hogy akkor csatár nélkül is sikeresek lehetünk. De igen, természetesen könnyebb, ha van csatár a csapatban, mert szerintem minden klub, amelyik nagy trófeákat nyer, abban a csapatban megvannak a góllövő képességek."

 

Arra a kérdésre, hogy Martial szerepel-e a szezonra vonatkozó terveiben, Erik azt mondta: "Anthony Martial egy briliáns futballista, így segíteni fog nekünk."

 

"Gólokat lőtt, és a futball más területein is segített, mint a presszing, a labdabirtoklás, a kombinációk, ő egy nagyszerű játékos, és igen, reméljük, hogy fitt lesz és az is marad."

 

Természetesen nem titok, hogy Ten Hag csatárt keres az átigazolási időszakban. "Haladunk előre, igen, de tudod, hogy megy ez. Ha megvan, akkor majd elmondjuk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!