Csapathírek a Copenhagen meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag friss hírekkel szolgált csapata állapotával kapcsolatban a kedd esti, FC Copenhagen elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés előtt.


A Vörös Ördögök a Bayern Münchentől és a Galatasaray-tól elszenvedett vereségeket követően továbbra is várnak első pontjaik megszerzésére az A jelű kvartettben, így ha tovább akarnak jutni a csoportból, akkor kötelező lenne győzniük a héten.

 

Sir Bobby Charlton hétvégi halála okán egy érzelmekkel teli estére van kilátás az Old Traffordon, ahol Ten Hag elmondása alapján esély mutatkozhat arra, hogy Sergio Reguilon visszatérésével enyhüljenek a védelmet sújtó problémák.

 

Reguilon sérüléséből felépülve a múlt hét folyamán már teljes értékű edzésmunkát végzett, így eséllyel pályázott a visszatérésre a végül 2-1-es győzelemmel végződött Sheffield United elleni idegenbeli bajnokin, ám egy betegség ebben megakadályozta.

 

"Sergio megbetegedett szombatra, tehát amúgy megfelelő erőnléti állapotban volt. Egész múlt héten tudott már edzeni, tegnap [vasárnap] pedig már újra visszatérhetett közénk" - kezdte Ten Hag.

 

"Ma is fog edzeni, amelyet követően majd értékelnünk kell az állapotát, hogy játékra kész állapotban van vagy sem. Tehát ezzel kapcsolatban még ki kell várnunk."

 

 

Reguilon hiányában, mivel Tyrell Malacia és Luke Shaw is hosszabb távú sérülésekkel bajlódik, az utóbbi időben Sofyan Amrabat és Victor Lindelöf töltötték be a védelem bal oldalán keletkezett űrt.

 

A hétvégén Lindelöf játszott ebben a pozícióban és adott gólpasszt Diogo Dalot győztesgólja előtt, aki egyébként szintén szerepelt már a poszton, de Aaron Wan-Bissaka sérülésével ezúttal eredeti helyén volt rá szükség.

 

Erik pénteki sajtótájékoztatón elárulta, hogy Wan-Bissaka már "nincs messze" a visszatéréstől, míg arra is utalást tett, hogy Kobbie Mainoo a héten játékpercekre számíthat sérüléséből való felépülését követően.

 

Bár Raphael Varane szombaton kései csereként újra pályára léphetett, Jonny Evans sérüléssel hagyta el a játékteret és jelenleg nincs újabb információ az észak-ír bekk állapotáról.

 

A védelemből a már említett Malacia és Shaw mellett sérülés miatt hiányozni fog még Lisandro Martinez, illetve a középpályáról Amad is, míg Casemiro eltiltott, így tovább lábadozhat a válogatott szünetben összeszedett sérüléséből.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!